2008 Trampolines

The Trampolines

frontpic2
Haavebua Fredag 20.juni

Trampolines er Stian, Rune og Einar som alle har bakgrunn frå The Tramps.

De spiller tradisjonell irsk folkemusikk med element frå country og bluegrass. Du vil få høre låtar frå The Pogues, Waterboys og The Dubliners. Sjølvsagt også ein del Tramps-låtar, med en CD-katalog på 5 plater som ble gitt ut i tidsrommet 1994 2004 har disse gutta nok materiale å ta av. Noen gode, gamle countrysvisker er vel heller ikkje å forakte?

God og folkelig underholdning som lokkar fram smilet og får det til å rykke idansefoten.

Hør lydfiler fra bandet:
http://www.thetramps.no/

2008 Superfamily

Superfamily

superfamily
Haavebua Lørdag 21.juni, 2008
Intergalaktisk rock om krig og kjærleik

Superfamily fikk sitt store gjennombrot med albumet Warszawa i 2007. De vant Spellemannspris 2008 for årets popalbum og Alarmpris for årets beste låt med "The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night", som også ble årets mest spilte låt på P3 uansett nasjonalitet. Warszawa ble karakterisert som en kraftsalve av intergalatisk rock om krig og kjærleik, og mottok en samling toppkarakterar av anmeldere i alle media, som ein sjeldan ser i norsk presse.
I tillegg vant Superfamily Alarmprisen 2007 i den prestigetunge kategorien Årets beste Live-band. For å nå status som landets beste Live-band, har Superfamily gjort fleire utradisjonelle grep: Korguttane med de synkrone dansetrinna har de fleste konsertgjengarar etter kvart blitt kjend med. I tillegg dukkar det stadig opp nye teatralske element under konsertane: den russiske versjonen av Internasjonalen dunderer over anlegget for å minne publikum om internasjonal solidaritet, men samtidig presenterast fransk nasjonalisme gjennom veiving med store tricolorer, vokalist Steven Wilson får juling av sine egne korgutar og blir pisket til blods på sado-machosistisk vis. Alt for å understreke musikken på måtar som berre er mulig i live-format. Steven Wilson rangerast nå som en av Noregs absolutt beste vokalistar og med sin unorske sjølvtillit byr han på et show med en energi og rytme du seint vil gløyme.

Anmeldelser av album og konserter
Øya (Dagsavisen) http://www.dagsavisen.no
Slottsfjellfesivalen (Tønsberg blad) http://www.tb.no
Warszawa (VG) http://www.vg.no
Warszawa (Dagbladet) http://www.dagbladet.no/kultur
Warszawa (Musikkmagasinet Panorama) http://www.panorama.no
Warszawa (Det amerikanske musikkmagasinet Indepentdent Clauses)
Superfamily_Warszawa

Mer info:
www.superfamily.no
www.myspace.com/superfamily
www.propellerrecordings.no

 

2008 Stormy Weateher

Storm Weather Shanty Choir

Storm Weather Shanty Choir

 

Haavebua Fredag 20.juni, 2008

...det skal virkelig et godt rockeband til for å toppe et sjantikor fra Leirvik
Einar Engelen Engelstad i Bergens Tidende etter sjantikonsert under by: Larm 2008.

Storm Weather Shanty Choir har gjennom åtte år, tre kritikarroste plater og forrykande liveopptredenar i inn- og utland, oppnådd både publikumssuksess og stor respekt i både rocke- og folkemusikkmiljø. Seksmannskoret frå Stord opptrer i ei salig veksling mellom a cappella og full instrumentering; songar frå dei sju hav blir vrengt og fortolka med fandenivolsk energi, ispedd rockelement, og framført i eit forrykande liveshow! Ny singel vert slept i mai, med påfølgande album til hausten.

Sniklytt på singelen her: www.myspace.com/shantychoir
og les meir her: www.shantychoir.com

2008 Ole Staveteig

Ole Staveteig & Tracee Meyn

olestaveteig
Her får man blant det beste på gitar og vokal i en pakke. Ole og Tracee er
helt ferske som duo, men har allereie saman opptredt på bl.a kanal 24
(Esben Thoresen) og fikk strålende tilbakemeldingar av publikum. De er
booket på fleire jobbar. De har et bredt spekter av musikk som går fra å
swinge til å groove til å varme. (Blues, soul, m.m). Ole og Tracee har lang
fartstid hver for seg, begge har spilt både for store forsamlingar med
fintfolk i salen, og på småscener - de leverer med spilleglede uansett sted.

Tracee Meyn:
Tracy Meyn er veldig aktiv i musikkmiljøet i Oslo. Hun underviser i vokal på Universitet og har en mengde opptredener bak seg. Bl.a anna har hun jobba i studio med verdsstjerna Steve Vai (David Lee Roth) og hun har også undervist i vokal på GIT i Los Angeles. Er aktuell som gjesteartist på c+c records (Christer Falck) Prince prosjekt. Må høres!

Ole Staveteig:
Ole Staveteig har utgitt totalt 7 cder. Han spiller bl.a 'tapping' (piano)
på gitar, og har tolkingar av Jimi Hendrix foreviga på cd med bl.a Ole
Paus som gjesteartist. Gjesteartist på siste cd (Down) var Terje Rypdal.
Ole har trass den vanskelige marknaden for cdsalg, fått fersk avtale med
Universal. Ny cd i september! Gitarister: Følg med!

Ved dårlig vær blir begge konsertene flyttet innendørs

Lyd og ytterligare info på:
http://www.myspace.com/olestaveteig
http://www.myspace.com/traceelewismeyn

2008 Ila Auto

Ila Auto

08-Musikkhelg-Ila-Auto

 

Haavebua Fredag 20.juni, 2008 kl. 00:30 (etter midtnatt)

Det var aldri i tankane til Ila Auto at dei skulle være in eller ha god timing. Tvert i mot, de var fem musikarar med fortid i rockeband som ikkje gadd lenger, men heller ville vie seg til banjo, mandolin og dobro, til honky-tonk- og bluegrassmusiken som kunne høyrast på radioen i sørstatane da Elvis var ung. Det tok mye tid og mye lytting på gamle skiver for å finne ut korleis dei skulle spille instrumenta sine, men etter noen måneder var de i gang med å skrive egne låter. Då dei spelte inn debutalbumet sitt for panteflaskebudsjett sommaren 2006, hadde dei ikkje førestilt seg at albumet kunne bli nominert til Spellemannsprisen. Så da If you keep pickin, it might never heal gikk hen og vant countryklassen, var det ein overveldet og lukkeleg gjeng som gikk på scenen og takket seg sjølv. En uke seinare stod dei på scena på ByLarm i Trondheim, som det einaste ukjende demobandet med en Spellemannspris.

Gjennom snart 200 konserter har Ila Auto blanda tradisjonsmusikk med egne låtar; bluegrass med rock & roll, folk og country, og utvikla seg til eit av landets beste og mest sjølvutleverande liveband. Musikken handlar om kjærleik eller mangel på kjærleik, om biler og om død og lengsel, men hele tiden med en undertone av glede og faenskap. For ingenting skaper glede og faenskap som banjo og vaskebrett.

Hør lydfiler fra bandet:
http://www.youtube.com/watch?v=bPmJ-CugoBw
http://www.youtube.com/watch?v=Dpk-Hk4pqb4&feature=related

 


2008 Howl

Howl


Haavebua Lørdag 21.juni, 2008, kl. 23:00

HOWL
Seksmannssterke Howl frå Oslo ga ut debutalbumet Higher Class of Lush 29. Oktober 2007. Førstesingelen Repeater var lista på P3 i heile fem månader. Repeater starta med 2 veker på C-lista, så låg den 15 veker på B-lista før Howl gjorde stor suksess med to heftige konserter på by:Larm i Oslo i februar, der Håkon Moslet og Mats Bugge frå P3 stod på første rad på begge konsertane og sporenstreks flyttet Repeater til topps på P3s A-liste. Singel nummer to, Nineteenseventyfive, får også mye spilletid på P3. For tida ligg den på P3s A-liste.
Ber man bandet sjølv liste opp inspirasjonskjelder får man like gjerne ramsa opp Stones, Big Star, Spiritualized, Built To Spill, Sonic Youth og Springsteen, som Hamsun, Bukowski og Kerouac. Howl har hørt på like deler moderne indie som høgdepunkta frå rockehistoria.

Les og :
www.myspace.com/howl1
www.howl.no

Anmeldelser av Howl
BT: http://www.bt.no/bergenpuls/musikk/article432286.ece
VG: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=518324
Firdaposten: http://www.firdaposten.no/platearbeidaren/article3192992.ece
Fredrikstad Blad: http://www.f-b.no/article/20071030/ANMPLATE/710300030
BA: http://www.ba.no/puls/plateguiden/article3132636.ece
Asker og Bærum Budstikke
http://www.budstikka.no/sec_kultur/article147294.ece
Aftenposten: http://oslopuls.no/musikk/article2073963.ece
Panorama.no :http://www.panorama.no/vis.php?kat=1&did=5806
Groove.no: http://www.groove.no/html/review/69648479.html
Musikknyheter : http://www.musikknyheter.no/record/3062

 

 

 

2008 Manfred Man

Chris Thompson & Mads Eriksen band

08-Kommer-Manfredman

Haavebua, Lørdag 13. september
Chris var vokalist og frontfigur i det legendariske bandet "Manfred Mann's Earth Band". Bandet var på 70-tallet et av verdens største band. På repertoaret står selvfølgelig en rekke Manfred Mann-klassikere. Både "Davy's On The Road Again", "Blinded By The Light", "Mighty Quinn", "For You", "Questions" og "Redemption Song" Det er de beste låtene fra tiden med Earth Band, mener Thompson. Som synes det er viktig å gi folk det de vil ha. Men han har også funnet rom for mange nye låter. Chris Thompson var mannen som ga stemme til hits som "Mighty Quinn", "Blinded By The Light" og "Davy's On The Road Again". Men selv om han forlot Manfred Mann's Earth Band etter åtte album i 1978 var ikke hans tid som kirsebærspiser blant rockeliten over.

Thompsons vokal kan høres på plater med Elton John, Ozzy Osbourne, The Doobie Brothers,
Tina Turner, Ray Charles og Jefferson Starship. Også som låtskriver har han gjort det stort, nevnte Jefferson Starship, Heart, Doobie Brothers, John Farnham og Isaac Hayes har gjort covere av låter skrevet av Chris Thompson. De siste årene har han hengt en del med Brian May, kjent fra Queen, og Alan Parsons.

Allerede før Mads Eriksen ga ut sin første soloplate i januar 1990, hadde det anerkjente magasinet Guitar Player profilert den norske gitaristen med en panegyrisk omtale. Albumet Journey fikk blendende kritikker i samme magasin, og de omtalte supergitaristen som en krysning mellom Eddie Van Halen og Joe Satriani.

Det neste albumet; Storyteller, ble valgt til "Album Of The Month" i "Guitar For The Practising Musician" (senere "Guitar Magazine") i juni 1992 som da var det største gitarmagasinet i USA. Dette albumet fikk også strålende kritikker i Japan. I 1994 ble
Mads Eriksen utnevnt til musikalsk ambassadør for Norge i USA av handelsminister Grete Knutsen. Dette medførte at han i 1996 og 1999 representerte Eugen Guitars og Seymor Duncan pickups på det kjente NAMM-showet i Los Angeles sammen med de fremste gitaristene i verden. Mads Eriksen har oppnådd anerkjennelse i store deler av verden for sin virtuositet og for en allsidighet som spenner fra knallhard rock til fløyelsmyk klassisk musikk.

I de senere år har han altså konsentrert seg mye om samarbeidet med Chris Thompson, vokalisten fra Manfred Manns Earth Band. Den siste live-dvd`n deres har solgt 5000 eksemplarer i Tyskland, og har fått strålende kritikker. Å oppleve disse musikerne live er en ren åpenbaring.

De øvrige på scenen er også kremen av norske musikere:
Steinar Krokstad (trommer/perc.), Frank Hovland (bass) og Gunnar Bjelland (synth/tangenter)

Se: www.christhompson-central.com for flere opplysninger
Se: www.madseriksen.com for flere opplysninger, omtaler/pressefoto under Stuff.



2008 Good Times Charley

Good Time Charlie

08-Kommer-GTC

Haavebua Lørdag 29. november, 2008
Good Time Charlie (GTC) feirer i år sitt 25-års jubileum med nye plate - Mojo Energy. Bergensbandet GTC er viden kjent for sin dedikerte og respektfulle formidling av musikalske tradisjoner og stilarter. De regnes i Norge som et pionerband for autentisk rhythm & blues, noe de har høstet både nasjonal og internasjonal anerkjennelse for. Med Mojo Energy, har bandet tatt et steg i en helt ny retning. Musikken blir nå definert som Garage Soul en sammensmelting av 60-tallets intense garage rock, og den eksplosive og energifulle autentiske soulmusikken.
Gjør deg klar for et potent 60-talls lydbilde med intens vokal, røft munnspill, skitne gitarriff, dyp bass og drønnende trommer kort sagt GARAGE SOUL.
Mojo Energy inneholder utelukkende selvskrevet materiale, og bekrefter
GTC som et av Norges mest progressive og hardtarbeidende band.
GTC er samlet rundt grunnleggeren, og eneste gjenværende originalmedlem,
Arle Hjelmeland, som synger og trakterer munnspill. På gitar finner vi den unge og talentfulle Steinar Karlsen, backet av et fjellstødig komp levert av Øystein Lydvo på bass og Hans Petter Paulen Solli på trommer. Albumet er innspilt i legendariske Duper Studio og er produsert av GTC og Yngve Leidulv Sætre (DumDum Boys, deLillos, Datarock, Magnet).

08-Kommer-GTC

Kontakt Arle Hjelmeland for mer informasjon:
tlf: 91 79 22 55 - mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
www.goodtimecharlie.no
www.myspace.com/gtctcb
www.slagerfabrikken.no



2008 - Funkaholic

Funkaholic m/Terje Kjørlaug

08-Kommer-Funkaholic

Haavebua Lørdag, 15. mars
Kjørlaug leikar jukebox. Når Funkaholic og Terje Kjørlaug spelar på Haavebua 15. mars, kan du sjølv stemme fram dine favorittar på låtlista.

15. mars har Florø Rockeklubb og revygjengen tromma til rockefest på Haavebua, der Funkaholic med blant andre Terje Kjørlaug i besetninga, skal stå for musikken. Og arrangørane har gjort ein spesiell vri på festkvelden.

Bandet har sett saman ei liste beståande av ti klassiske rockelåtar, der ein finn artistar som t.d. Elvis Presley, Stevie Wonder og Led Zeppelin. Vi har alliert oss med firdaposten.no, der alle låtane ligg ute i ei avstemming. Ved å stemme fram dine favorittar, er sjansen stor for at du får høyre nettopp desse om du kjem på
Haavebua 15. mars, seier rockeklubbleiar Per Vidar Ottesen.

Dei fem låtane som får flest stemmer i Firdaposten si avrøysting, vil bli øvd inn, finpussa og framført frå scena denne kvelden.

Avstemningslista ligger på www.firdaposten.no
SVEND ARNE VEE. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.



2008 Gabriel Fliflet & Sigrid Moldestad

Gabriel Fliflet og Sigrid Moldestad
Moldestad

Haavebua , Lørdag 11. oktober 2008

To av Vestlandets ledende profesjonelle folkemusikere har slått seg sammen som duo.
Med trekkspill, hardingfele, vanlig fele og sang tar de sitt publikum med på en reise blant syngende hav-valser, friske hamborgarar, ubegripelige drikkeviser og andre vestlandske herligheter.
Selvsagt tar de også små avstikkere; til f.eks. vâre svenske valser og til duvende 5Begge to lager også selv musikk: melodiøse, ofte underfundige melodier.

Gabriel Fliflet er en trekkspiller som liker å vandre i et mangfold av folkemusikalske landskaper.
Han er mest kjent for samarbeidet med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre. (www.kunst.no/flimre)
Han har også samarbeidet med bl.a. Odd Nordstoga, Knut Reiersrud, Kari Bremnes, Berit Opheim, Peter Bastian.
Fliflet har høstet lovord for sine bestillingsverk Edvards lykkelige dag og Elvemot - som er utgangspunkt for hans nye, kritikerroste CD Rio Aga.
(http://www.myspace.com/rioagafliflet )
Han er er også musikalsk vert på landets mest aktive folkemusikkscene, Columbi Egg i Bergen.

Sigrid Moldestad fra Breim i Nordfjord spiller fele/hardingfele og synger.
Hun har regissert og opptrer med med forestillingen TAUS om kvinnelige spelemenn fra Nordfjord og Sunnmøre i tiden 1700-1900.
Hun fikk Spelemannsprisen for 2008 for platen Taus fra forestillingen.( www.myspace.com/sigridmoldestad )
Sigrid Moldestad en av to i feleduoen Spindel ( www.spindel.biz ) som har turnert i ti år og gitt ut to kritikerroste plater.
Hun er også med i hardingfeletrioen Gamaltnymalt som fikk Spelemannsprisen 2005.

Gabriel Fliflet og Sigrid Moldestad leika med folkemusikk og tilslekta musikksjangrar i ei gripande konsert... Kvelden var ei oppvising i kunsten å lytta. ( Bygdanytt)


2008 Trampolines

The Trampolines

frontpic2
Haavebua Fredag 20.juni

Trampolines er Stian, Rune og Einar som alle har bakgrunn frå The Tramps.

De spiller tradisjonell irsk folkemusikk med element frå country og bluegrass. Du vil få høre låtar frå The Pogues, Waterboys og The Dubliners. Sjølvsagt også ein del Tramps-låtar, med en CD-katalog på 5 plater som ble gitt ut i tidsrommet 1994 2004 har disse gutta nok materiale å ta av. Noen gode, gamle countrysvisker er vel heller ikkje å forakte?

God og folkelig underholdning som lokkar fram smilet og får det til å rykke idansefoten.

Hør lydfiler fra bandet:
http://www.thetramps.no/

2008 Superfamily

Superfamily

superfamily
Haavebua Lørdag 21.juni, 2008
Intergalaktisk rock om krig og kjærleik

Superfamily fikk sitt store gjennombrot med albumet Warszawa i 2007. De vant Spellemannspris 2008 for årets popalbum og Alarmpris for årets beste låt med "The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night", som også ble årets mest spilte låt på P3 uansett nasjonalitet. Warszawa ble karakterisert som en kraftsalve av intergalatisk rock om krig og kjærleik, og mottok en samling toppkarakterar av anmeldere i alle media, som ein sjeldan ser i norsk presse.
I tillegg vant Superfamily Alarmprisen 2007 i den prestigetunge kategorien Årets beste Live-band. For å nå status som landets beste Live-band, har Superfamily gjort fleire utradisjonelle grep: Korguttane med de synkrone dansetrinna har de fleste konsertgjengarar etter kvart blitt kjend med. I tillegg dukkar det stadig opp nye teatralske element under konsertane: den russiske versjonen av Internasjonalen dunderer over anlegget for å minne publikum om internasjonal solidaritet, men samtidig presenterast fransk nasjonalisme gjennom veiving med store tricolorer, vokalist Steven Wilson får juling av sine egne korgutar og blir pisket til blods på sado-machosistisk vis. Alt for å understreke musikken på måtar som berre er mulig i live-format. Steven Wilson rangerast nå som en av Noregs absolutt beste vokalistar og med sin unorske sjølvtillit byr han på et show med en energi og rytme du seint vil gløyme.

Anmeldelser av album og konserter
Øya (Dagsavisen) http://www.dagsavisen.no
Slottsfjellfesivalen (Tønsberg blad) http://www.tb.no
Warszawa (VG) http://www.vg.no
Warszawa (Dagbladet) http://www.dagbladet.no/kultur
Warszawa (Musikkmagasinet Panorama) http://www.panorama.no
Warszawa (Det amerikanske musikkmagasinet Indepentdent Clauses)
Superfamily_Warszawa

Mer info:
www.superfamily.no
www.myspace.com/superfamily
www.propellerrecordings.no

 

2008 Stormy Weateher

Storm Weather Shanty Choir

Storm Weather Shanty Choir

 

Haavebua Fredag 20.juni, 2008

...det skal virkelig et godt rockeband til for å toppe et sjantikor fra Leirvik
Einar Engelen Engelstad i Bergens Tidende etter sjantikonsert under by: Larm 2008.

Storm Weather Shanty Choir har gjennom åtte år, tre kritikarroste plater og forrykande liveopptredenar i inn- og utland, oppnådd både publikumssuksess og stor respekt i både rocke- og folkemusikkmiljø. Seksmannskoret frå Stord opptrer i ei salig veksling mellom a cappella og full instrumentering; songar frå dei sju hav blir vrengt og fortolka med fandenivolsk energi, ispedd rockelement, og framført i eit forrykande liveshow! Ny singel vert slept i mai, med påfølgande album til hausten.

Sniklytt på singelen her: www.myspace.com/shantychoir
og les meir her: www.shantychoir.com

2008 Ole Staveteig

Ole Staveteig & Tracee Meyn

olestaveteig
Her får man blant det beste på gitar og vokal i en pakke. Ole og Tracee er
helt ferske som duo, men har allereie saman opptredt på bl.a kanal 24
(Esben Thoresen) og fikk strålende tilbakemeldingar av publikum. De er
booket på fleire jobbar. De har et bredt spekter av musikk som går fra å
swinge til å groove til å varme. (Blues, soul, m.m). Ole og Tracee har lang
fartstid hver for seg, begge har spilt både for store forsamlingar med
fintfolk i salen, og på småscener - de leverer med spilleglede uansett sted.

Tracee Meyn:
Tracy Meyn er veldig aktiv i musikkmiljøet i Oslo. Hun underviser i vokal på Universitet og har en mengde opptredener bak seg. Bl.a anna har hun jobba i studio med verdsstjerna Steve Vai (David Lee Roth) og hun har også undervist i vokal på GIT i Los Angeles. Er aktuell som gjesteartist på c+c records (Christer Falck) Prince prosjekt. Må høres!

Ole Staveteig:
Ole Staveteig har utgitt totalt 7 cder. Han spiller bl.a 'tapping' (piano)
på gitar, og har tolkingar av Jimi Hendrix foreviga på cd med bl.a Ole
Paus som gjesteartist. Gjesteartist på siste cd (Down) var Terje Rypdal.
Ole har trass den vanskelige marknaden for cdsalg, fått fersk avtale med
Universal. Ny cd i september! Gitarister: Følg med!

Ved dårlig vær blir begge konsertene flyttet innendørs

Lyd og ytterligare info på:
http://www.myspace.com/olestaveteig
http://www.myspace.com/traceelewismeyn

2008 Ila Auto

Ila Auto

08-Musikkhelg-Ila-Auto

 

Haavebua Fredag 20.juni, 2008 kl. 00:30 (etter midtnatt)

Det var aldri i tankane til Ila Auto at dei skulle være in eller ha god timing. Tvert i mot, de var fem musikarar med fortid i rockeband som ikkje gadd lenger, men heller ville vie seg til banjo, mandolin og dobro, til honky-tonk- og bluegrassmusiken som kunne høyrast på radioen i sørstatane da Elvis var ung. Det tok mye tid og mye lytting på gamle skiver for å finne ut korleis dei skulle spille instrumenta sine, men etter noen måneder var de i gang med å skrive egne låter. Då dei spelte inn debutalbumet sitt for panteflaskebudsjett sommaren 2006, hadde dei ikkje førestilt seg at albumet kunne bli nominert til Spellemannsprisen. Så da If you keep pickin, it might never heal gikk hen og vant countryklassen, var det ein overveldet og lukkeleg gjeng som gikk på scenen og takket seg sjølv. En uke seinare stod dei på scena på ByLarm i Trondheim, som det einaste ukjende demobandet med en Spellemannspris.

Gjennom snart 200 konserter har Ila Auto blanda tradisjonsmusikk med egne låtar; bluegrass med rock & roll, folk og country, og utvikla seg til eit av landets beste og mest sjølvutleverande liveband. Musikken handlar om kjærleik eller mangel på kjærleik, om biler og om død og lengsel, men hele tiden med en undertone av glede og faenskap. For ingenting skaper glede og faenskap som banjo og vaskebrett.

Hør lydfiler fra bandet:
http://www.youtube.com/watch?v=bPmJ-CugoBw
http://www.youtube.com/watch?v=Dpk-Hk4pqb4&feature=related

 


2008 Howl

Howl


Haavebua Lørdag 21.juni, 2008, kl. 23:00

HOWL
Seksmannssterke Howl frå Oslo ga ut debutalbumet Higher Class of Lush 29. Oktober 2007. Førstesingelen Repeater var lista på P3 i heile fem månader. Repeater starta med 2 veker på C-lista, så låg den 15 veker på B-lista før Howl gjorde stor suksess med to heftige konserter på by:Larm i Oslo i februar, der Håkon Moslet og Mats Bugge frå P3 stod på første rad på begge konsertane og sporenstreks flyttet Repeater til topps på P3s A-liste. Singel nummer to, Nineteenseventyfive, får også mye spilletid på P3. For tida ligg den på P3s A-liste.
Ber man bandet sjølv liste opp inspirasjonskjelder får man like gjerne ramsa opp Stones, Big Star, Spiritualized, Built To Spill, Sonic Youth og Springsteen, som Hamsun, Bukowski og Kerouac. Howl har hørt på like deler moderne indie som høgdepunkta frå rockehistoria.

Les og :
www.myspace.com/howl1
www.howl.no

Anmeldelser av Howl
BT: http://www.bt.no/bergenpuls/musikk/article432286.ece
VG: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=518324
Firdaposten: http://www.firdaposten.no/platearbeidaren/article3192992.ece
Fredrikstad Blad: http://www.f-b.no/article/20071030/ANMPLATE/710300030
BA: http://www.ba.no/puls/plateguiden/article3132636.ece
Asker og Bærum Budstikke
http://www.budstikka.no/sec_kultur/article147294.ece
Aftenposten: http://oslopuls.no/musikk/article2073963.ece
Panorama.no :http://www.panorama.no/vis.php?kat=1&did=5806
Groove.no: http://www.groove.no/html/review/69648479.html
Musikknyheter : http://www.musikknyheter.no/record/3062

 

 

 

2008 Manfred Man

Chris Thompson & Mads Eriksen band

08-Kommer-Manfredman

Haavebua, Lørdag 13. september
Chris var vokalist og frontfigur i det legendariske bandet "Manfred Mann's Earth Band". Bandet var på 70-tallet et av verdens største band. På repertoaret står selvfølgelig en rekke Manfred Mann-klassikere. Både "Davy's On The Road Again", "Blinded By The Light", "Mighty Quinn", "For You", "Questions" og "Redemption Song" Det er de beste låtene fra tiden med Earth Band, mener Thompson. Som synes det er viktig å gi folk det de vil ha. Men han har også funnet rom for mange nye låter. Chris Thompson var mannen som ga stemme til hits som "Mighty Quinn", "Blinded By The Light" og "Davy's On The Road Again". Men selv om han forlot Manfred Mann's Earth Band etter åtte album i 1978 var ikke hans tid som kirsebærspiser blant rockeliten over.

Thompsons vokal kan høres på plater med Elton John, Ozzy Osbourne, The Doobie Brothers,
Tina Turner, Ray Charles og Jefferson Starship. Også som låtskriver har han gjort det stort, nevnte Jefferson Starship, Heart, Doobie Brothers, John Farnham og Isaac Hayes har gjort covere av låter skrevet av Chris Thompson. De siste årene har han hengt en del med Brian May, kjent fra Queen, og Alan Parsons.

Allerede før Mads Eriksen ga ut sin første soloplate i januar 1990, hadde det anerkjente magasinet Guitar Player profilert den norske gitaristen med en panegyrisk omtale. Albumet Journey fikk blendende kritikker i samme magasin, og de omtalte supergitaristen som en krysning mellom Eddie Van Halen og Joe Satriani.

Det neste albumet; Storyteller, ble valgt til "Album Of The Month" i "Guitar For The Practising Musician" (senere "Guitar Magazine") i juni 1992 som da var det største gitarmagasinet i USA. Dette albumet fikk også strålende kritikker i Japan. I 1994 ble
Mads Eriksen utnevnt til musikalsk ambassadør for Norge i USA av handelsminister Grete Knutsen. Dette medførte at han i 1996 og 1999 representerte Eugen Guitars og Seymor Duncan pickups på det kjente NAMM-showet i Los Angeles sammen med de fremste gitaristene i verden. Mads Eriksen har oppnådd anerkjennelse i store deler av verden for sin virtuositet og for en allsidighet som spenner fra knallhard rock til fløyelsmyk klassisk musikk.

I de senere år har han altså konsentrert seg mye om samarbeidet med Chris Thompson, vokalisten fra Manfred Manns Earth Band. Den siste live-dvd`n deres har solgt 5000 eksemplarer i Tyskland, og har fått strålende kritikker. Å oppleve disse musikerne live er en ren åpenbaring.

De øvrige på scenen er også kremen av norske musikere:
Steinar Krokstad (trommer/perc.), Frank Hovland (bass) og Gunnar Bjelland (synth/tangenter)

Se: www.christhompson-central.com for flere opplysninger
Se: www.madseriksen.com for flere opplysninger, omtaler/pressefoto under Stuff.



2008 Good Times Charley

Good Time Charlie

08-Kommer-GTC

Haavebua Lørdag 29. november, 2008
Good Time Charlie (GTC) feirer i år sitt 25-års jubileum med nye plate - Mojo Energy. Bergensbandet GTC er viden kjent for sin dedikerte og respektfulle formidling av musikalske tradisjoner og stilarter. De regnes i Norge som et pionerband for autentisk rhythm & blues, noe de har høstet både nasjonal og internasjonal anerkjennelse for. Med Mojo Energy, har bandet tatt et steg i en helt ny retning. Musikken blir nå definert som Garage Soul en sammensmelting av 60-tallets intense garage rock, og den eksplosive og energifulle autentiske soulmusikken.
Gjør deg klar for et potent 60-talls lydbilde med intens vokal, røft munnspill, skitne gitarriff, dyp bass og drønnende trommer kort sagt GARAGE SOUL.
Mojo Energy inneholder utelukkende selvskrevet materiale, og bekrefter
GTC som et av Norges mest progressive og hardtarbeidende band.
GTC er samlet rundt grunnleggeren, og eneste gjenværende originalmedlem,
Arle Hjelmeland, som synger og trakterer munnspill. På gitar finner vi den unge og talentfulle Steinar Karlsen, backet av et fjellstødig komp levert av Øystein Lydvo på bass og Hans Petter Paulen Solli på trommer. Albumet er innspilt i legendariske Duper Studio og er produsert av GTC og Yngve Leidulv Sætre (DumDum Boys, deLillos, Datarock, Magnet).

08-Kommer-GTC

Kontakt Arle Hjelmeland for mer informasjon:
tlf: 91 79 22 55 - mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
www.goodtimecharlie.no
www.myspace.com/gtctcb
www.slagerfabrikken.no



2008 - Funkaholic

Funkaholic m/Terje Kjørlaug

08-Kommer-Funkaholic

Haavebua Lørdag, 15. mars
Kjørlaug leikar jukebox. Når Funkaholic og Terje Kjørlaug spelar på Haavebua 15. mars, kan du sjølv stemme fram dine favorittar på låtlista.

15. mars har Florø Rockeklubb og revygjengen tromma til rockefest på Haavebua, der Funkaholic med blant andre Terje Kjørlaug i besetninga, skal stå for musikken. Og arrangørane har gjort ein spesiell vri på festkvelden.

Bandet har sett saman ei liste beståande av ti klassiske rockelåtar, der ein finn artistar som t.d. Elvis Presley, Stevie Wonder og Led Zeppelin. Vi har alliert oss med firdaposten.no, der alle låtane ligg ute i ei avstemming. Ved å stemme fram dine favorittar, er sjansen stor for at du får høyre nettopp desse om du kjem på
Haavebua 15. mars, seier rockeklubbleiar Per Vidar Ottesen.

Dei fem låtane som får flest stemmer i Firdaposten si avrøysting, vil bli øvd inn, finpussa og framført frå scena denne kvelden.

Avstemningslista ligger på www.firdaposten.no
SVEND ARNE VEE. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.



2008 Gabriel Fliflet & Sigrid Moldestad

Gabriel Fliflet og Sigrid Moldestad
Moldestad

Haavebua , Lørdag 11. oktober 2008

To av Vestlandets ledende profesjonelle folkemusikere har slått seg sammen som duo.
Med trekkspill, hardingfele, vanlig fele og sang tar de sitt publikum med på en reise blant syngende hav-valser, friske hamborgarar, ubegripelige drikkeviser og andre vestlandske herligheter.
Selvsagt tar de også små avstikkere; til f.eks. vâre svenske valser og til duvende 5Begge to lager også selv musikk: melodiøse, ofte underfundige melodier.

Gabriel Fliflet er en trekkspiller som liker å vandre i et mangfold av folkemusikalske landskaper.
Han er mest kjent for samarbeidet med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre. (www.kunst.no/flimre)
Han har også samarbeidet med bl.a. Odd Nordstoga, Knut Reiersrud, Kari Bremnes, Berit Opheim, Peter Bastian.
Fliflet har høstet lovord for sine bestillingsverk Edvards lykkelige dag og Elvemot - som er utgangspunkt for hans nye, kritikerroste CD Rio Aga.
(http://www.myspace.com/rioagafliflet )
Han er er også musikalsk vert på landets mest aktive folkemusikkscene, Columbi Egg i Bergen.

Sigrid Moldestad fra Breim i Nordfjord spiller fele/hardingfele og synger.
Hun har regissert og opptrer med med forestillingen TAUS om kvinnelige spelemenn fra Nordfjord og Sunnmøre i tiden 1700-1900.
Hun fikk Spelemannsprisen for 2008 for platen Taus fra forestillingen.( www.myspace.com/sigridmoldestad )
Sigrid Moldestad en av to i feleduoen Spindel ( www.spindel.biz ) som har turnert i ti år og gitt ut to kritikerroste plater.
Hun er også med i hardingfeletrioen Gamaltnymalt som fikk Spelemannsprisen 2005.

Gabriel Fliflet og Sigrid Moldestad leika med folkemusikk og tilslekta musikksjangrar i ei gripande konsert... Kvelden var ei oppvising i kunsten å lytta. ( Bygdanytt)