2009 Valkyrien Allstars

Haavebua: Fredag, 19. junii 2009

09-Kommer-ValkyrienAllstars

Valkyrien Allstars er en ung gruppe bestående av Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid. Deres hovedinstrument er hardingfele med tillegg av sang - med Tuva som ledende vokalist. Alle 3 begynte sin musikalske løpebane som barn, og gjennom oppdagelsen av samspillets unike muligheter startet de sin egen gruppe i 2002. Med bakgrunn fra Asker, Valdres og Bærum var det spelemannen, plateprodusenten og vossingen Hallvard Kvåle som inspirerte dem til å finne en felles plattform. Der kunne de forme sin egenart og søke drivkraft til å nå stadig nye musikalske høyder.

Musikken de fremfører har rot i det norske tradisjonsmiljø, men ved å eksperimentere og blande stiler og sjangere, har de utviklet sitt eget ?sound? ? med referanser til rock, jazz, blues og soul. Sjelefull og sterk vokal akkompagnert av feleriff og kollektiv improvisasjon har blitt Valkyrien Allstars? varemereke. Dette gjør musikken deres både nyskapende og internasjonal. De elsker å leke seg frem til nye varianter, men alltid med respekt for det genuine. På denne måten har de ? sin unge alder til tross ? lykkes i å bringe den norske folkemusikken videre og samtidig klart å være enestående på sitt område. Sangen gir det musikalske bildet en ytterligere dimensjon ved å kombinere stev- og kveder-tradsjonen med det litt mer urbane og rocka. Tekstene er til dels hentet fra kjente forfattere, men også her blandes mål og form til et eget uttrykk.

Valkyrien Allstars har sitt hjerte i folkemusikken og sin sjel i den kreative videreformidling. Nettopp derfor makter de å få stadig nye tilhørere til å fornemme hvordan musikken kan bergta. Ikke bare fordi den rykker i rocke- og dansefoten, men rett og slett fordi den vibrerer i den enkeltes følelsesstreng.

Selve gjennombruddet for Valkyrien Allstars kom da de spilte ved utdelingen av Oslo Bys Kulturpris til Lillebjørn Nilsen. Finaleplasseringen i NRKs ?Kjempesjansen? høsten 2006 bidro ytterligere til at musikken deres vant gjenklang blant ulike aldere og miljøer landet over.

Gjennom sin evne til å engasjere har Valkyrien Allstars vunnet et stadig større konsertpublikum. Som de selv uttrykker: ?Vi legger ikke så mye vekt på at musikken skal være ren og pen. Musikken skal sparke. Og aller helst kjennes i underlivet.? Det er VA sitt mål og håp at ingen skal føle seg upåvirket av innholdet og minner om at musikk ikke kjenner alder eller grenser ? kun frimodigheten av et åpent sinn.

I kraft av Grappas Debutantpris 2006 kunne de utgi sin første plate i oktober 2007 ? etterfulgt av en Norgesturné i Rikskonsertenes regi. På stadig flere konserter opptrer de som band, da med Magnus Larsen på bass og Martin Langlie på trommer.
Forsalg av billetter på Narvesen og Qualiy Hotel

Noen linker:
http://www.valkyrienallstars.com/ 
http://www.myspace.com/valkyrienallstars 
http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/126575 
http://www.mefeedia.com/entry/-7-1-valkyrien-allstars-a-gjev-du-batt-meg/7001369/  
http://www.valkyrienallstars.com/1191152670/1191161668/frontpage/1191161784.pdf 

2009 Transjoik

 TRANSJOIK

09-Kommer-Transjoik

Haavebua: Lørdag, 20. junii 2009

Transjoik lager musikk som er opphissende, vital og kraftfull! Sang, strupejoik, bønnerop, rap eller resitasjon? Transjoik er fire musikere som bruker stemmen på en måte du aldri har hørt maken til. Med utgangspunkt i gamle joikeopptak på voksrull bygger gruppen opp en moderne men samtidig tidløs, suggestiv stemning.

De vokale uttrykkene forsterkes av to trommesett, synth, elektroniske loops, og bass-gitar. Om man må snakke om musikalske båser, er electronica, ambient og trance mulige sammenligninger. Selvsagt kan betegnelsen world music også brukes. I så fall har Transjoik bragt denne sjangeren et skritt videre.

Transjoik har de siste årene inspirert en rekke artister og produsenter ute i verden. Et resultat av dette er deres ?Remix Project? der artister/produsenter som Transglobal underground, Aki Nawaz/FunDaMental og DJ Mutamassik (Egypt/New York) har laget remixer av Transjoiks musikk. Transjoik har nå integrert disse remixene i konsertene sine og opplever ofte et ekstatisk dansende publikum foran scenen.

Transjoik opplevde høsten 2003 en enorm interesse fra media og publikum rundt omkring i Europa etter at de vant den Europeiske finalen i Liet International. Konkurransen ble holdt i Nederland og samlet representanter for 12 minoritets-kulturer i Europa. Låten de vant med ?Mijjajaa? er ett av sporene på CD-en ?Uja Nami?som kom høsten 2004 (nominert til Spellemannsprisen). På deres siste CD ?Bewafá? fra 2005, samarbeider de med den pakistanske sangeren Sher Miandad Khan og utforsker møtet mellom joik og qawwali-sang. Du kan lytte til alle CD-ene og kjøpe dem fra deres innholdsrike web-sider: www.transjoik.com.

Transjoik har de siste årene gitt ut 5 kritikerroste CD-er, turnert i Skandinavia, Europa, USA og Canada og har etablert seg som et av de mest spennende prosjektene i verden der egen folkemusikk møter nye urbane uttrykk.

Transjoik er: Frode Fjellheim, synth/vokal, Nils-Olav Johansen, bass-gitar/vokal, Tor Haugerud, percussion/vokal, Snorre Bjerck, percussion/vokal

Hva pressen har sagt om konsertene:
OK, her er det bare å ta frem klisjeene: Det var hypnotisk, suggererende og opphissende. Transjoik laget en rytmefest som det slo gnister av. De avsluttet Trondheim Kammermusikkfestivals første dag med et voldsomt rytmisk sug. Med elegant bruk av sampling loops og elektronikk, og med et rytmedriv som de fleste kan misunne dem, er bandet plutselig kommet i forkant av den musikalske utviklingen.
(Tryggve Lundemo Adresseavisen)

Transjoik bjöd på extatisk musik som sprenger gränser. Nog gav musiken associationer åt stönande kjärleksakter mellan gamla neanderthalare. Inte för at man vet hur de lät - men nog kunde de ha lått som Transjoik. Rytmen skapade magi i salongen. En rasslande trolltrumma manade till extas. Det var en föreställning för alla sinnen. Inte minst för den intuitive hjärnhalvan. Ett gäng skrikande och hummande gorillor på marsch. Ibland eftertänksamt nynnande som fromma tibetanska munkar.
(Bernt Carlsson Länstidningen)

Full av beundring över hur någonting kan låta så hjärtskrikande, men samtidigt så dovt och vakkert. Bandets grundare Frode Fjellheim sitter i midten av scenen rytmisk vaggande fram och tillbaka. Som et pumpande hjärta som sprider förtrollning ut i rummett. Det var inte enbart med munnen det jojkades. Även trummor kan joika bevisade bandet och bjød på en sensationell sydsamisk trumjojk. En smattrande duell mellan de två trumspelarna, där de utmanade hvarandra på en rytmisk kamp.
(Erika Hallhagen ÖP)

 

Hva pressen har sagt om Uja Nami:
Transjoik nyter nå stor anseelse på verdensbasis og med sin fjerde CD tar de stadig nye steg i retning steder der ingen andre har tråkka tidligere. Det har vært sagt før, men akkurat i dette tifellet tåler det å bli gjentatt: Dette er urhipt! Tor Hammerø ?Puls?

Bandet synger en del på sørsamisk, men synger like gjerne lyder som er en del av musikken, uten at de betyr noe som helst. Tittellåten «Uja Nami» er et eksempel på det. De har også latt seg inspirere både av finsk, kinesisk og arabisk vokalkunst. Legg til en leken omgang med elektronikkens muligheter, og du har fascinerende midtnorsk verdensmusikk. Olav Gorseth (Bergens Tidende)

 

Hva pressen har sagt om Mahkalahke:
This is truly one of the most unique CDs produced in the last couple of years, and believe it or not, it was released by a Scandinavian imprint of Warner Brothers. Imagine combining shaman tribal drumming techniques with polyphonic Tibetan Buddhist chants and then tossing some earthy ambient sounds into the mix. That's Transjoik's "Mahkalahke."
www.laze.net/bestmusic/ (This weeks pick feb. 1999)

"Mahkalahke" är en mycket facinerande och suggestiv ljudkonstruksjon, självständig och konstnärlig konsekvent, helt befriad från flummighet. En musik som visar sig från helt nya sidor varje gång man hør på den. Plattan borde säljas på Konsum. Det vore verkligen nyskapande. Reidar Sjöden "Lira " 4/97

Samisk musikk har nå virkelig fått flere internasjonale musikere enn Mari Boine å regne med. Stein Østbø VG 16/10 97

"Mahkalahke" går ett steg längre än vad man är van vid i etnomusiken, men gör det med en sådan konsekvens at man bara kan ta imot denna joikarnas mörka garagerock.
Eva Clementi Dagens Nyheter 1/11 97

noe av det mest fascinerende jeg har hørt av norsk musikk i år.
Trygve Lundemo Adresseavisen 1/10 97

Third CD from Frode and definitely his best. Even more adventurous than his previous CD, this new one is a great leap forward in new joik fusions, featuring accompaniment: sax, keyboards, guitar, clarinets, percussion and several guest joikers. Appearing on the excellent Atrium label of Sweden. Highly recommended!
(Digelius Nordic Gallery)

Medlemmene:

Frode Fjellheim spiller synth og bruker stemmen på en joike-inspirert måte. Han grunnla gruppen i 1992, dengang kalt Frode Fjellheim JazzJoik Ensemble. Siden da har han vært leder for gruppen, co-producer for CD-ene og komponert de fleste orginal-komposisjonene som bandet spiller. Frode er freelance musiker og komponist og bor i Trondheim. Hans samiske røtter kommer fra Røros hvor slekten fortsatt driver tradisjonell samisk reindrift.

Nils-Olav Johansen spiller gitar og bass og utfører de mest særpregede og ekstreme vokalprestasjonene i transjoik. Nils-Olav er en gitarist med en svært personlig spillestil. Hans særpregede måte å bruke stemmen på mens han spiller gitar, gjør stilen hans lett gjenkjennelig. Nils-Olav kommer fra Fosen utenfor Trondheim, men har både finske og (sannsynligvis) samiske aner.

Snorre Bjerck er en av trommeslagerne i bandet og spiller på et svært sjeldent tromme-oppsett. Snorre har samlet instrumenter fra hele verden og satt dem sammen og spiller på dem på sin egen særegne måte. I tillegg hender det at han synger/joiker/ inspirert av arabisk og afrikansk folkemusikk! Når han ikke er på reise for å lete etter flere trommer, bor han i Bergen.

Tor Haugerud utfyller Snorre på en uhyre kraftfull måte. De har utviklet sitt 2-trommeslager-spill i mange år og er i stand til å lage helt unike groover. Tor spiller tradisjonelle trommer, kjøkken-redskaper, bilfelger og lager med dette et lydbilde du aldri har hørt maken til. Det hender at han på scenen utfører en rituell dans samtidig som han resiterer en gammel samisk tekst. Tor kommer fra en liten bygd på Vestlandet, men bor i Trondheim. 

 

2009 Chris Thompson Mads Eriksen

Chris Thompson Imponerande involverande

09-FP-Chris-Imponerande-involverandeHaavebua: 2009

Om du sat heime onsdags kveld og dermed ikkje fekk med deg Chris Thompson sin konsert i Samfunnshuset, veit du ikkje kva du har gått glipp av.

FLORØVENN: Florøvennen Chris Thompson og Mats Eriksen band stod onsdag kveld på scenen i Samfunnshuset, og involverte publikummarane til dei grader.

2009 Absolut ABBA

ABBA party i Florø 

09-Kommer-Absolut-ABBA

Haavebua: Lørdag, 1. mai 2009

The absolute ABBA party er showet du bare må se og høre! Tidløs popmusikk presentert slik det skal gjøres, - flotte arrangementer med presisjon og lekre detaljer. Vokalprestasjoner på veldig høyt nivå, - kostymer og alt annet som hører 70-talls-nostalgien til.

Alle ABBAs hits blir servert gjennom et 2 timer langt show. Med låter som Mamma Mia, Waterloo, Gimme Gimme, Super Trouper og Dancing queen er man garantert suksess på dansegulvet.

The absolute ABBA show har nesten 100 jobber bak seg det siste året, og showet har mottatt strålende kritikker fra publikum og presse over hele landet.

ABBA- showet er enestående i norsk sammenheng og vi gjør oppmerksom på at alt er 100% live. Bandet består av 5 musikere med bred erfaring og disse har bl.a. jobbet med folk som Åge Aleksandersen, Trond Granlund, Elg, Mariah Carey, Ice, Holton/Steel og S-Club 7 for å nevne noen.

På vokal finner vi søstrene Ranveig og Mildrid Seljemark. Ikke bare synger de som originalene, de ser bedre ut enn sine forgjengere tør vi påstå!
Arr: www.florervika.no og www.rockeklubben.no 

2009 Album

 Album

09-Kommer-Album-romjul
Haavebua: Onsdag, 30. desember 2009

I romjula blir det gjensyn med folkekjære Florø bandet som spiller 70 og 80 tals cover låter. Album har alltid vert populære, så blir det nok folksomt på bua denne kvelden.

2009 The Fabulous

The fabulous could have beens

09-Kommer-Fabulous

Haavebua: Lørdag, 2. mai 2009

The Fabulous Could Have Beens! Ja, hvem kunne ikke vært det hvis bare verden hadde vært rettferdig? FHCB er muligens landets beste & rdquo;party band.
De serverer låter med Beatles, Stones og Creedence bare for å nevne noen. Spillegleden coverversjoner av rockens udødelige låter. Det er en vidunderlig reise gjennom masse Beatles-musikk, noe de liker svært godt. For som Eivind Rølles sier: & rdquo; konserten. Det er så mange bra låter å ta av.

2009 Eva and The Heartmaker

Eva and The Heartmaker

09-Kommer-Heartmaker

Haavebua: Lørdag 20. juni

Sommeren 2005 møttes Eva Weel Skram og Thomas Stenersen i studio. Ett år senere var duoen Eva & the Heartmaker etablert og debutalbumet “Behind Golden Frames” å finne i butikkhyllene. “Fengende, lys, intim og melodiøs pop, med en vokalist som har noe særegent over seg. Kan bli starten på noe stort?” skrev Dagbladets Fredrik Wandrup om plata som Eva og Thomas ga ut på eget selskap. Albumet høstet mye oppmerksomhet, singelen “Stupid Heart” ble tittelsporet på den norske filmen “Mars & Venus” i 2007 og låta “I am the Sun” var også plassert på Hit 40 en stund. Raskt etter slippet meldte også utlandet sin interesse, noe som førte til en publishing-kontrakt med svenske Air Chrysalis. De siste åra har bandet hovedsaklig jobbet i studio med nytt materiale, men har også gjort en rekke konserter i hele Skandinavia. Siden forrige plate har musikken tatt en røffere vending og fremstår mer helhetlig enn tidligere, med et skeivere utrykk som er inspirert av bl.a. The Beatles (særlig “Sgt. Pepper..s Lonely Hearts Club Band”-plata), The Cardigans og The Raconteurs. I november 2008 signerte Eva & the Heartmaker platekontrakt med Colombia/Sony Music, og den nye plata skal etter planen slippes våren 2009. I mellomtiden surrer deres nye singel "Superhero", som bl.a. er A-lista på NRK P3, på radio.

 

 

 

2009 Hovedøen Sosial Club

 Hovedøen Social Club

09-Kommer-Hovedoen

Haavebua: Fredag, 19. junii 2009

Eit musikalsk norsk-kubansk fenomen av dei sjeldne er klare for Kystfestivalen.e Vee

Hovedøen Social Club blir eit annleis og eksotisk innslag på årets kystfestival. Kjennemerket til cubanarane har blitt å salsfisere gamle norske slagerar.

Det er langt frå Cuba til Norge. Faktisk så langt at ingen til no har våga å lage reinspikka karibisk salsa med norske tekstar. Men det var før Hovedøen Social Club dukka opp. Bandet blir no spelt hyppig i norsk radio, og på konsertfronten er dei svært etterspurd vare blant norske festivalarrangørar.
Vi hadde flaks som greidde å kapre dei, og dette kjem til å bli ein kjempekveld, seier rockelubbleiar Per Vidar Ottesen.

Hovedøen spelar ikkje berre kubansk musikk med norske tekstar. Dei tek også tak i norske pop-klassikarar og «salsafiserer» låtane til det nesten ugjenkjennelege.

I tillegg til å varme opp publikum før Vallkyrien Allstars går på scena fredag, skal dei «norske» kubanarane også setje salsapreg på byen under kystfestivalen.

Dei har sagt ja til å spele under sildebordet, samt å halde ein ettermiddagskonsert på Hagen laurdag.

Firdaposten 04.04.09: Svend Arne Vee

2009 Pegasus 26.des

Pegasus

09-Kommer-Pegasus
Haavebua (2. juledag) Florø

 2. juledag  er det klart for den årlige Pegasus romjulskonserten. Med nye coverhiter på lager blir det nok stinn brakke og et heseblesende liv. Her blir det som vanlig tidlig utsolgt og stor stemning. Sørg for å skaffe deg billett.

 

2009 The Soul Exspress Orcehestra

 The Soul Express Orchestra

09-Kommer-SoulExspress
Haavebua: Lørdag 5. Desember 2009 

Linker: www.thesoulex.com

2009 Manfred Man Earth Band

Levande legende på Florø Samfunnshus

Logo ManfredMan Mod1 redusert

Onsdag 7. oktober 2009 kl 20:00

Chris Thompson som er røysta bak Manfred Mann's Earth Band Lovar konsert med stor energi på Florø Samfunnshus Kinosalen på Onsdag, 7. oktober 2009 kl 20:00 (presis)
Firdaposten: David E. Antonsen 03.10.2009
Kryss av førstkommende onsdag på kalenderen, for då står røysta bak Manfred Mann's Earth Band på scena i Flora samfunnshus

Chris Thompson kjem attende til Florø for fjerde gong, for å feire 35-årsjubileet til det legendariske Manfred Mann's Earth Band, der Thompson var frontfigur.

Det kjem med andre ord til å hagle gode gamle slagerar frå scenen, mellom dei «Davy's on the road again», «Blinded by the light», og mange, mange fleire.

Alt i alt meiner Thompson at folk kan vente seg slitt av eit musikkshow.

Folk kan vente seg veldig god musikk, seier Thompson over telefon.
Vi kjem til å spele mykje Mannfred Mann's Earth Band songar
Eg trur det vil bli mykje energi og kraft på scenen, så folk vil få seg ei unik oppleving, seier han.
Sjølv om det kan verke som om klassisk rock frå 70- og 80-tallet er "Avlegs" samenlikna med hip-hop, meiner Thompson at rocken langt frå er gammaldags.

- Rocken er ikkje daud. Den er fortida, notida og framtida. Sjølv hip-hop er påverka av element frå rocken. Rocken utviklar og omskaper seg berre seier han.
Linker

Les hva og Roald Hansen i Firdaposten kriver om Chris Hamlett Thpmpson

Her kan du se på gamle Manfred Mann's Earth Band opptak (Youtube)

Davy's on the road again (Live)
For you (Live in Budapest 1983)
Davy's on the road again (Live)
Mighty Quinn(Live Budapest 1983)
Blinded by the light (Live)

Se: www.christhompson-central.com  
Se: www.madseriksen.com