2009 Skambankt

Skambankt

09-Kommer-Skambankt
Support: Supermarine Spitfire
Haavebua: Lørdag 31. oktober, 2009

Skambankt kommer fra Jæren i Rogaland og bandet ble opprinnelig startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille på en avtalt spillejobb. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld. Bandet hadde enkelte spillejobber som trio før de ble oppløst i 1995.
I 2003, nok en gang ved en tilfeldighet, begynte de å spille sammen igjen. Da som en kvartett, og året etter ga de ut sitt selvtitulerte debutalbum, Skambankt. På albumet medvirket blant andre Prepple Houmb som gjestevokalist på sangen «KKK!». I 2007 kom oppfølgeren Eliksir etterfulgt av et år med turnevirksomhet i Norge og Danmark og festivaljobber blant annet på Quartfestivalen, Øyafestivalen og Malakoff Rockfestival. Høsten 2008 spilte de inn sitt tredje album, Hardt Regn, i Bekkstudio på Nærland i Hå kommune. Sangen Malin ble gitt ut som radiosingel fra albumet senere samme høst, mens selve albumet ble gitt ut 26. januar 2009. Derfra fikk også O' Desverre (med musikkvideo regissert av Stian Kristiansen) og Slukk Meg mye P3 spilling. Etter utgivelsen la bandet ut på en lengre turné i Norge og i utlandet.
”For oss er det er det en anerkjennelse, og ikke minst spennende, å nå få muligheten til å gi ut musikk på et større selskap. Samtidig er det veldig inspirerende, og vi skal prøve å kanalisere forventningspresset ut i et nytt og enda bedre album allerede høsten 2010” -Skambankt
Skambankt er

• Terje Winterstø Røthing – vokal, gitar
• Hans Egil Løe Abelsnes– gitar
• Tollak Friestad – bass
• Børge Henriksen – trommer

Diskografi

• Skambankt (2004)
* Skamania EP (2005)
* Eliksir (2007)
* Hardt Regn (2009)

Hør på musikken: http://www.myspace.com/skambankt