2008 Åge Aleksandersen - M.Wiehe

 

Åge Aleksandersen & Mikael Wiehe

08-Kommer-Age-Wiehe
Konsertsalen i Florø Samfunnshus, Torsdag 14. februar 2008
Billettsalget er kommet godt i gang på tenestetorget og på kinoen i Florø SamfunnshusBillettsalget er kommet godt i gang på tenestetorget og på kinoen i Florø Samfunnshus

Fra slutten av januar til nærmere påske neste år skal to av Skandinavias fremste låtskrivere og soloartister ut på veien og gjøre 25 konserter sammen. Torsdag 14 februar blir til akustisk konserter i kinosalen på Flora Samfunnshus som eneste stopp i Sogn og Fjordane..

Svenske Mikael Wiehe (61), er kjent for samarbeidet med Björn Afzelius og Hoola Bandoola Band. Åge Aleksandersen (58) trenger ingen presentasjon i Florø.

"Etter å ha kjent hverandre siden 80-tallet og vært hverandres største fan i mange år, fallt det naturlig å gjøre noe i lag." " Vi er på samme alder, vi gjør det samme, og er begge sterkt inspirert av mennesker som Leonard Cohen og Bob Dylan. Åge har dessuten et engasjement som jeg liker veldig godt, sier Wiehe.

Nå får jeg virkelig anledning til å gjøre noe annet. De fem siste årene har det blitt mye reising med Sambandet, men nå får jeg vist frem mine akustiske sider som jeg alltid har hatt med meg. Det er vesentlig å få lov til å gjøre nettopp det som låtskriver, sier Åge Aleksandersen.

Konsertlokalene på turneen ser ut til å bli noe mindre enn vanlig i hvert fall for Åges del. Og med «kun» gitarer og deres egne stemmer på scenen, blir det spennende å se hvordan responsen fra det svensk-norske publikummet blir.
Jeg følger det enkle prinsipp at jeg spiller for dem som kommer, men selvsagt håper man alltid på fulle hus. Konsertene denne gangen blir mer intime enn vanlig, ja, helt annerledes enn en rockekonsert. Det blir som om to gamle kompiser kommer innom og hilser på, sier Aleksandersen.

Egne låter og cover
Med 30 år på baken som låtskrivere hver, har Wiehe og Aleksandersen et rikholdig arkiv å komponere en settliste ut av. I tillegg kan de også gjøre coverversjoner.
Vi kommer til å spille de vakreste, mest populære og aktuelle sangene våre, sier Wiehe, som er svært engasjert i politikk og samfunn generelt
Jeg kommer nok til å spille Bob Dylans «Master of war» på svensk, sier han.
Er det noen låter du helt sikkert vil spille, Åge?
Ja, blant annet «Lys og varme», «Eldorado», «Va de du Jesus», og «Dains me dæ». Men om Mikael skal synge Dylan på svensk, så vil jeg synge Dylan på norsk, sier Åge Aleksandersen halvveis på ert til sin svenske partne
Linker for dere som vil se og høre mer
Se video fra Adresseavisa.
Les: "En duo vi har ventet på"
Mikel Wiehe,s heimeside