2008 Manfred Man

Chris Thompson & Mads Eriksen band

08-Kommer-Manfredman

Haavebua, Lørdag 13. september
Chris var vokalist og frontfigur i det legendariske bandet "Manfred Mann's Earth Band". Bandet var på 70-tallet et av verdens største band. På repertoaret står selvfølgelig en rekke Manfred Mann-klassikere. Både "Davy's On The Road Again", "Blinded By The Light", "Mighty Quinn", "For You", "Questions" og "Redemption Song" Det er de beste låtene fra tiden med Earth Band, mener Thompson. Som synes det er viktig å gi folk det de vil ha. Men han har også funnet rom for mange nye låter. Chris Thompson var mannen som ga stemme til hits som "Mighty Quinn", "Blinded By The Light" og "Davy's On The Road Again". Men selv om han forlot Manfred Mann's Earth Band etter åtte album i 1978 var ikke hans tid som kirsebærspiser blant rockeliten over.

Thompsons vokal kan høres på plater med Elton John, Ozzy Osbourne, The Doobie Brothers,
Tina Turner, Ray Charles og Jefferson Starship. Også som låtskriver har han gjort det stort, nevnte Jefferson Starship, Heart, Doobie Brothers, John Farnham og Isaac Hayes har gjort covere av låter skrevet av Chris Thompson. De siste årene har han hengt en del med Brian May, kjent fra Queen, og Alan Parsons.

Allerede før Mads Eriksen ga ut sin første soloplate i januar 1990, hadde det anerkjente magasinet Guitar Player profilert den norske gitaristen med en panegyrisk omtale. Albumet Journey fikk blendende kritikker i samme magasin, og de omtalte supergitaristen som en krysning mellom Eddie Van Halen og Joe Satriani.

Det neste albumet; Storyteller, ble valgt til "Album Of The Month" i "Guitar For The Practising Musician" (senere "Guitar Magazine") i juni 1992 som da var det største gitarmagasinet i USA. Dette albumet fikk også strålende kritikker i Japan. I 1994 ble
Mads Eriksen utnevnt til musikalsk ambassadør for Norge i USA av handelsminister Grete Knutsen. Dette medførte at han i 1996 og 1999 representerte Eugen Guitars og Seymor Duncan pickups på det kjente NAMM-showet i Los Angeles sammen med de fremste gitaristene i verden. Mads Eriksen har oppnådd anerkjennelse i store deler av verden for sin virtuositet og for en allsidighet som spenner fra knallhard rock til fløyelsmyk klassisk musikk.

I de senere år har han altså konsentrert seg mye om samarbeidet med Chris Thompson, vokalisten fra Manfred Manns Earth Band. Den siste live-dvd`n deres har solgt 5000 eksemplarer i Tyskland, og har fått strålende kritikker. Å oppleve disse musikerne live er en ren åpenbaring.

De øvrige på scenen er også kremen av norske musikere:
Steinar Krokstad (trommer/perc.), Frank Hovland (bass) og Gunnar Bjelland (synth/tangenter)

Se: www.christhompson-central.com for flere opplysninger
Se: www.madseriksen.com for flere opplysninger, omtaler/pressefoto under Stuff.