2007 Good Times Charly2

Good Time Charlie

07-Kommer-GTC


Haavebua, Lørdag, 6. oktober 2007

Ein good time Charlie er ein herre på byen. Hans blues er laget for entertainment også når tekstene handlar om hjertesorg og pengetrøbbel. GTC vet at bluesmannen ler for ikkje å gråte.

GTC finner blues og rhythm & blues-sjelen både i og utanfor allfarveg. Dei er i stand til å koble dei bluesete låtvalga sine frå amerikansk musikkarv både til svart ghettoslang og Las Vegas og til skillingsviser og obskure poplåter med norsk klangbotn. Denne visjonen hadde GTC allereie på slutten av 80-tallet da de slapp ein singelplate med westernballaden Davy Crockett i New Orleans-rhythm & blues-arrangement.

Bandets faste punkt har hele tiden vært frontmannen - songaren, munnspelaren og låtskrivaren Arle Hjelmeland frå Førde i Sunnfjord. Ved sida av ham er trommeslager Per Fredriksen bandets veteran med fartstid sida 1991. Dei nyaste medlemmene er Øystein Lydvo på akustisk og elektrisk bass, og gitarist Steinar Karlsen. Eg pleier å dele inn bandets fasar etter kven som er gitarist. Steinar er den femte gitaristen vår, sier Arle Hjelmeland.
Kall det party rockin' rhythm & blues, bayou beat eller twang soul. Kall det blues med sjelfylt beat og rock 'n' soul. Dette er Good Time Charlie musikk.
Se og heimesidene
http://www.myspace.com/gtctcb og http://www.goodtimecharlie.no