2006 Byr på bakgårds-rock

Byr på bakgårds-rock
Rockeklubben tek musikkfestivalen utomhus

Tor Hjalte og Florø Rockeklubb kryssar fingrane for godver, og satsar på heile tre utandørskonsertar under sommarens musikkfestival.

Firdaposten 14. mars 2006 Av: Svend Arve Vee

06-FP-bakgardsrock

BLIR PERFEKT: Eg har stor tru på dette området som konsertarena. Bygningane står tett, og her kan vi skape ein tett og god atmosfære 15. til 17. juni, seier rockeklubbleiar Tor Hjalte. Foto: Dag Frøyen

Store delar av programmet er no klart, og årets utgåve av musikkfestivalen har ei bra blanding av "gamle travarar" og nye namn som bør fengje eit yngre publikum. Det blir også ei blanding av innandørs- og utandørskonsertar.
Det heile sparkar laust torsdag 15. juni. Då byr Åge Aleksandersen og Sambandet på utekonsert i bakgården ved Quality Hotel. Dagen etter er det duka for comeback frå superveteranane i The Dubliners. Også denne konserten går utandørs ved Quality. Same kvelden blir det damenes aften på Haavebua-scena, med jentebandet The Bridies frå Irland. Laurdag har rockeklubben sikra seg eit solid ungdomsplaster. Då blir det utandørs rap-fest med Ravi & DJ Løv.
Kven som skal fylle Haavebua og lage feststemning på avslutningskvelden laurdag, er førebels ikkje klart, seier Tor Hjalte i Florø Rockeklubb, som sjølv held ein knapp på Ravi & DJ Løv som årets musikalske høgdepunkt.

Nytt konsept
I år er ramma kring festivalen heilt forandra.
Sjølvsagt er det dristig å satse på tre dagar med musikk utandørs i Florø. Men vi kryssar fingrane, seier Hjalte.
Ideen med å prøve seg i hotellbakgården dukka faktisk opp i fjor, då Kurt Nilsen-konserten heldt på å strande fordi scenemåla inne på Haavebua var for små for Idol-stjerna. Då kom lydmann Trond Øyre opp med forslaget om å flytte heile arrangementet ut i bakgården, som han meinte ville vere ein ideell plass, også lydmessig.
No ordna det seg i siste time for Kurt Nilsen, men vi har ikkje sloppe taket i den gode ideen. No prøver vi den ut, så får vi sjå korleis det fungerer, seier Hjalte.
Scena vil få ryggen mot kjøkendelen av hotellet, og artistane spelar i retning mot politistasjonen. I enden vil det bli sett opp eit lett gjerde, og her vil også kome eit telt.
Området er skreddarsydd for slik bruk. Under Ravi-konserten kan dei som er gamle nok og som ønskjer det, få servering innandørs, medan det blir heilt alkoholfritt utandørs, seier Hjalte.

Rundt 600
Plassen ein skal bruke er på rundt 750 kvadratmeter, og med solide rømmingsvegar med breidd på seks-sju meter, trur ikkje Hjalte det er problem med å få løyve til å ta inn både 800 og 900 mennske.
Men meir realistisk er det kanskje å leggje opp til rundt 600. Det er uansett monaleg meir enn ein får plass til inne, seier Hjalte.
Kva gjer du om regnet pøsar ned?
Nokre sjansar på ein berre ta. Dessutan er det ikkje lenger mellom bygningane enn at det går an å prøve seg med litt presenningar, trur rockesjefen.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
908 47 465

2006 Åge Jubileumsturne

06-Kommer-Age & SAJUBILEUMSTURNE 2006MBANDET 
Utekonsert i bakgården 
Quality Hotel Florø
Torsdag 15. juni

Bergen, 06.06.2006, av Tom Gjelsvik,  Foto: Dag Magne Knapstad
06-Kommer-Age

06-Kommer-AgeHvorfor se Åge & Sambandet?

Åge sin posisjon i Florø er spesiell. Unik og langvarig. Åge var SVÆR i Florø lenge før han ble allemannseie tidlig på 80-tallet. Ingen utenbys artister er i nærheten av å ha spilt like mange konserter som ham i byen. Ingen har heller spilt med så vidt komplett forskjellige konsepter. Fra 70-tallets 4 x 45 minutter på dans i Samfunnshuset, til minnerike utekonserter i Musikkpaviljongen og på Stadion, derfra til hangaren på flyplassen (!), kjelleren på Victoria og til Haavebuas svette trekulisser. Når bakgården på Quality-hotellet nå innvies som konsertarena er det bare rett og rimelig at Åge er førstemann ut.

Grunnene er mange og gode for å møte opp 15. juni!
Florø-publikummet møtte ham sist i 2004 på Samfunnshuset. Denne konserten er en betydelig videreutvikling. Showet er bedre. Mer lys, mer regi og mer energi. Nye låter. Sambandet trengte nytt stoff, og har fått det. Pilen peker en vei; opp og frem. Siden sist er dobbeltalbumet To skritt frem rost opp i skyene av kritikere. Det nærmer seg 100 000 cder gått ut over disk. DVDen som kom før jul har solgt til gull.

Et par nye signaturlåter er kommet til. Danserinnen ble en gedigen radiohit i fjor. Åges egen favorittlåt er for tiden Alkymisten. Den har alt som skal til for å bli en klassiker med tilnærmet ubegrenset holdbarhet..

Sambandet har også fornyet seg. Sikre scenevinnere som saksofonist Bjørn Røstad, bassist Morten Skaget og trommis Steinar Krokstad er fortsatt mulig både å se og høre. Nykommer for Florø-publikummet er Skjalg Raaen som er født så sent som i 1980... og et unikum på gitar. Noe av det slankeste og mest visuelle Åge har spilt med noensinne. Et fyrverkeri på scenen og med alle triksene fra hardrock-gitaristenes ABC i blodet. Her er det mye av alt; hår, ringer, hud, rock-positurer, skohæler og vellyd. For unge Florø-folk med en våt drøm om å ende som gitarhelt; se, nyt og lær!

Sjefen sjøl har de siste fem årene seilt i solid medvind. Helt fra solokonsertenes spede begynnelse og sjakktrekket med å samle deler av Sambandet igjen. Goodwillen blant publikum, og ikke minst blant media - er for tiden meget sterk. Åge er på dagsorden i de største avisene, og får for tiden presseomtale andre bare kan drømme om. Når media i forkant av turnéen gir store oppslag til hvilke låter som skal spilles....og hvilke som ikke skal det da har du som artist gjort mye veldig riktig over lang tid.

Turnéstarten i Trondheim befestet bare posisjonen. Royal Garden var fullsatt to kvelder på rad og et godt sted å være. Nå står resten av Norge for tur...

Konserten åpner trolig med låten Min dag i dag ..... Slik spiralen skrus for tiden kunne den like godt vært omdøpt til Mitt år i år..... 2006 er allerede et Åge-år.
Sørg for å oppleve din del av det 15. juni!!!

Konsertstart
OBS!!!!!! Konserten starter presis. kl. 21.30
Innslipp til arena fra kl. 19.30.
Servering inne og ute.


2006 Album 26.des

Album
Tirsdsag 26. desember 2006

06-kommer-Album

Tirsdag 26 Desember blir det gjensyn med folkekjære Album. Etter 2 års fravær blir det nok et hjertelig gjensyn med de gamle helter. Med utgangspunkt i at 2 Juledag alltid er en populær utedag så blir det nok folksomt på bua denne kvelden.2006 Pegasus 29. des

Pegasus

Haavebua, Fredag, 29. desember 06

Fredag 29 Desember er det klart for den årlige romjulskonserten. Med nye coverhiter på lager blir det nok stinn brakke og et heseblesende liv. Her blir det som vanlig tidlig utsolgt og stor stemning. Sørg for å skaffe deg billett.

 

2006 Rotstok

Rotstok

Utekonsert på nabo Øya Rota
Fredag 23. juni 2006
I forbindelse med St. Hans afta og Veikingkonvoiens 10 års jubileum blir det først midtsommer jam med lokale artister. Og når bålet tennes på Klubben blir det dans på betong plattingen på Rota ut i midtsommer natta.

Vi jobber med programmet programmet, og det vil bli lagt ut så fort det er klart

MS Atløy vil gå i rute fra og tilbake heile kvelden.  Les meir på www.veikingkonvoien.com

2006 Dum Dum Boys

Dum Dum Boys

Teltkonsert i Florø
Fredag 14. juli
06-Kommer-DumDum
Fredag 14 Juli i forbindelse med FotballFlora 2006 kommer Norges desidert tøffeste rockeband DumDum Boys til Florø. DumDum Boys har fått knallkritikker for sitt comebackalbum "Gravitasjon" og er uten tvil det "hotteste" på konsertmarkedet nå for tiden. I knallhard konkurranse med mange andre arrangører klarte Per Øyvind Helle i selskapet POS Aktiv å dra i land den svært ettertraktede kontrakten med superbandet.
Dette ligger an til å bli sommerens desiderte høydare på musikkfronten. Konserten blir arrangert av POS Aktiv i samarbeid med bl.a.Florø Rockeklubb. Konserten er den eneste bandet gjør i Sogn & Fjordane denne sommeren og her kommer til å bli kamp om billettene.


Se og deres heimeside www.dumdumboys.no

2006 Eltonjohn tribute

Elton John Tribute

Haavebua,  Lørdag 29. april
06-Kommer-EltonJohnTribute
I forbindelse med båtmessa i Florø lørdag, vert det Elton John for alle penga på Haavebua, når Kjetil Grodås & The Mansfield Band entrar scena. Dei har spesialisert seg på å tolke han som mange meiner er ein av verdas største entertainarar.
Siden debuten i 2004 har ballen rulla styggfort for Grodås og The Mansfield Band, med utselde kulturhus og endelause superlativ i pressa. Sunnmørsposten skreiv følgjande etter ein konsert:
Hadde vi brukt terningkast, hadde vi gitt ein seksar. For den halvannan time lange konserten Kjetil Grodås og band heldt i Stryn Kulturhus laurdag kveld, var ei musikalsk og kvalitetsmessig oppleving av dei sjeldne.
Rockeklubben lovar ein minneverdig kveld på Haavebua, og røper at publikum mellom anna vil få oppleve ein duett med Grodås og ein av Florø sine kvinnelege vokalistar.

Kjetil Grodås kjem frå Hornindal, og er oppvaksen i ein musikalsk familie. Han har spelt orgel, piano, keyboard og trompet sidan han var veldig ung, i tillegg til å synge i kor. Han har studert Elton John sin musikk lenge, og kan så å seie heile repertoaret hans, i følgje www.eltontribute.no

Les mer på www.eltontribute.no

2006 TOTO

06-Kommer-ToToTribute 
Turn Back
m/Egil Eldøen

Haavebua Fredag 14. april
06-Kommer-ToTo
Fredag 14 April i påsken presenterer vi en av de beste vokalistene i Norge. Egil Eldøen er vel mest kjent gjennom sitt mangeårige arbeid med soulfunk gruppen Lava. Nå har han gitt seg i kast med et av vår tids beste pop/rock/soul band Toto. Dette amerikanske vestkystbandet har gitt oss låter som Rosanna, Hold The Line, Africa og mange flere. Fengende låter kombinert med særdeles høy musikalsk kvalitet er kjennetegnet på dette bandet. Til dette Tribute bandet har Eldøen plukket fra øverste hylle av musikere på Vestlandet. Så har du sansen for smooth Vestkystrock utført med stor presisjon og spilleglede så er dette kvelden for deg.
Billettpris:  
Medlemmer   kr. 150,-       Andre  kr. 180,-

Forandsalg av billetter starter hos Smørbukken ca 14 dager før    [Les meir]

Forrige Neste
06-Kommer-ToTo 06-Kommer-ToTo 06-Kommer-ToTo

06-Kommer-ToTo
Postboks 520, 6901 Florø
Tlf: 40 40 20 06,    E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

© Linken

2006 Aldri jul utan Pegasus

Aldri jul utan Pegasus

Romjul etter romjul trekk Florø/Svelgen-bandet Pegasus fulle hus på Haavebua, og i år var ikkje noko unntak. Dei lokale musikarane serverte ein hitparade av dei sjeldne.

Firdaposten 29. desember 2006 Av: Linda Regina Bruvik

05-FP-Pegasus

PEGASUS: F.v. Jørn Lasse Refsnes, Annika Myklebust, Erlend Eidsvik, Tor Hjalte og resten av medlemmene i Pegasus skapte stor stemning på Haavebua.  Fredag står konsert på Svelgen Samfunnshus for tur.  Alle foto  Linda Regina Bruvik

Rockeklubben sin årlege tradisjon med Pegasus- konsert 2. juledag er ein garantert suksess, og det lokale bandet har drege fullt hus og hatt utsolgte konsertar mange år på rad. I år vart det ikkje noko unntak.
Med sin hitparade frå 80- og 90-tallet, som spant seg frå DeLillos og Dum Dum Boys, via svensk ballade, rock n' roll og funk og heilt til afrikansk tradisjonsinspirert populærmusikk, leverte dei nøyaktig det publikum ville ha og enda litt til. Dansegolvet var fullt frå første akkord, og det villige konsertpublikummet fekk trimma av seg dårleg samvit, ribbefeitt og julekaker. For dei som ikkje lot seg freiste av dansegolvet, var det uansett vanskeleg å hindre den rytmiske rykkinga i rockefoten. Høg partyfaktor, høg kvalitet på prestasjonane og høg stemning og sjarmfaktor på scena gjorde sitt til å spikre kvelden som ein stor suksess.
På førehand hadde Tor Hjalte lova stinn, sveitt brakke og kjempestemning, og forsikra om at å kjøpe seg billett til den heseblesande hitparaden var det mest fornuftige ein kunne gjere i jula.
Fleire hundre tok han på ordet, og feststemte konsertgjestar og eit like oppstemt band skapte saman ein elektrisk partystemning måndag kveld. Berre synd for dei som ikkje fekk seg billett, men dei får prøve att neste romjul. Det er verdt kvar ei krone.

Linda Regina Bruvik
Tlf. 57 75 73 14
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

05-FP-Pegasus 05-FP-Pegasus
Sterke vokalist: Annika Myklebust og Janne Linn Myren imponerte som vanlig med seterke vokal presentasjoner. ROCKAREN SJØLV:  Rockeklubb sjef og Pegasus medlem Tor Hjalte