2006 Åge Jubileumsturne

06-Kommer-Age & SAJUBILEUMSTURNE 2006MBANDET 
Utekonsert i bakgården 
Quality Hotel Florø
Torsdag 15. juni

Bergen, 06.06.2006, av Tom Gjelsvik,  Foto: Dag Magne Knapstad
06-Kommer-Age

06-Kommer-AgeHvorfor se Åge & Sambandet?

Åge sin posisjon i Florø er spesiell. Unik og langvarig. Åge var SVÆR i Florø lenge før han ble allemannseie tidlig på 80-tallet. Ingen utenbys artister er i nærheten av å ha spilt like mange konserter som ham i byen. Ingen har heller spilt med så vidt komplett forskjellige konsepter. Fra 70-tallets 4 x 45 minutter på dans i Samfunnshuset, til minnerike utekonserter i Musikkpaviljongen og på Stadion, derfra til hangaren på flyplassen (!), kjelleren på Victoria og til Haavebuas svette trekulisser. Når bakgården på Quality-hotellet nå innvies som konsertarena er det bare rett og rimelig at Åge er førstemann ut.

Grunnene er mange og gode for å møte opp 15. juni!
Florø-publikummet møtte ham sist i 2004 på Samfunnshuset. Denne konserten er en betydelig videreutvikling. Showet er bedre. Mer lys, mer regi og mer energi. Nye låter. Sambandet trengte nytt stoff, og har fått det. Pilen peker en vei; opp og frem. Siden sist er dobbeltalbumet To skritt frem rost opp i skyene av kritikere. Det nærmer seg 100 000 cder gått ut over disk. DVDen som kom før jul har solgt til gull.

Et par nye signaturlåter er kommet til. Danserinnen ble en gedigen radiohit i fjor. Åges egen favorittlåt er for tiden Alkymisten. Den har alt som skal til for å bli en klassiker med tilnærmet ubegrenset holdbarhet..

Sambandet har også fornyet seg. Sikre scenevinnere som saksofonist Bjørn Røstad, bassist Morten Skaget og trommis Steinar Krokstad er fortsatt mulig både å se og høre. Nykommer for Florø-publikummet er Skjalg Raaen som er født så sent som i 1980... og et unikum på gitar. Noe av det slankeste og mest visuelle Åge har spilt med noensinne. Et fyrverkeri på scenen og med alle triksene fra hardrock-gitaristenes ABC i blodet. Her er det mye av alt; hår, ringer, hud, rock-positurer, skohæler og vellyd. For unge Florø-folk med en våt drøm om å ende som gitarhelt; se, nyt og lær!

Sjefen sjøl har de siste fem årene seilt i solid medvind. Helt fra solokonsertenes spede begynnelse og sjakktrekket med å samle deler av Sambandet igjen. Goodwillen blant publikum, og ikke minst blant media - er for tiden meget sterk. Åge er på dagsorden i de største avisene, og får for tiden presseomtale andre bare kan drømme om. Når media i forkant av turnéen gir store oppslag til hvilke låter som skal spilles....og hvilke som ikke skal det da har du som artist gjort mye veldig riktig over lang tid.

Turnéstarten i Trondheim befestet bare posisjonen. Royal Garden var fullsatt to kvelder på rad og et godt sted å være. Nå står resten av Norge for tur...

Konserten åpner trolig med låten Min dag i dag ..... Slik spiralen skrus for tiden kunne den like godt vært omdøpt til Mitt år i år..... 2006 er allerede et Åge-år.
Sørg for å oppleve din del av det 15. juni!!!

Konsertstart
OBS!!!!!! Konserten starter presis. kl. 21.30
Innslipp til arena fra kl. 19.30.
Servering inne og ute.