2005 Florø Musikk Festival

Florø,  15. til 17. juni

Torsdag 15

Rock

Utekonsert i Bakgården Quality Hotell Florø
06-Kommer-Kulturhelg-hoved
Åge Aleksandersen & Sambandet
Åge sin posisjon i Florø er spesiell. Unik og langvarig. Åge var SVÆR i Florø lenge før han ble allemannseie tidlig på 80-tallet. Ingen utenbys artister er i nærheten av å ha spilt like mange konserter som ham i byen. Ingen har heller spilt med så vidt komplett forskjellige konsepter. Fra 70-tallets 4 x 45 minutter på dans i Samfunnshuset, til minnerike utekonserter i Musikkpaviljongen og på Stadion, derfra til hangaren på flyplassen (!), kjelleren på Victoria og til Haavebuas svette trekulisser. Når bakgården på Quality-hotellet nå innvies som konsertarena er det bare rett og rimelig at Åge er førstemann ut.  [Les mer]

http://www.levvalivet.no/

Kl: 21:30 (presis)
Billett pris: kr. 250,- Aldersgrense 18 år
06-Kommer-Kulturhelg-hoved

Fredag 16

Irsk

Utekonsert i Bakgården Quality Hotell Florø

06-Kommer-Kulturhelg-hoved

The Dubliners

Verdens mest legendariske irske band besøker oss igjen. Disse gutta har vært her før så vi vet hva vi får. Nemlig den mest folkekjære og kjente irske tradmusikken som er å oppdrive. Dette er musikk en har hørt i uttalige versjoner så mange ganger før, men forskjellen er at her står originalene på scenen. De besøker byer over hele Europa i sommer og turneen de legger ut på nå er kalt It`s too late to stop now tour. Det skulle vel si det meste om at disse gutta aldri gir seg. Forvent nostalgisk og lun stemning.
Kl. 21:00 (presis)
Billett pris: kr. 250,- Aldersgrense 18 år

Haavebua  Quality Hotell
06-Kommer-Kulturhelg-hoved
The Bridies
Her blir det party. The Bridies kommer fra Irland og består av 4 jenter og 1 mann. De skal sørge for å lette gulvet på Haavebua etter at The Dubliners har gjort sitt i bakgården. Disse jentene har vunnet flere store priser i Irland for sitt eminente felespill. De har hele verden som arbeidsplass og på denne kvelden har de altså funnet plass til Florø med et spesialdesignet show perfekt for Haavebua. Her blir det full spiker med alle kanonlåtene vi husker best fra tidligere svette irske kvelder på bua. Forvent fullt hus og svett stemning i god gammel Haavebua ånd. Se deres heimeside
Ca. Kl. 23:00
Billett pris: kr. 200,- Aldersgrense 18 år
Ved kjøp av billett på begge konsertene fredag får en en rabatt på kr. 75,-

Lørdag 17

Rap & Pop
Utekonsert i Bakgården Quality Hotell Florø
06-Kommer-Kulturhelg-hoved
Ravi & DJ Løv
DEN NYE ARBÆIDSDAGN. Hvem har ikke hørt denne tittelen. Ravi & DJ Løv`s siste album ga oss hiter i bøtter og spann. Ingen klarer å være likegyldige til låter som E-ore , Tsjiriåu , Dødsøt og Utadæsjælåpplevelse. Gutta har tapetsert VG lister og radiolister de 2 siste årene. Nå kommer de altså til Florø for å dele sine underfundige tekster live med Florøfolket. Foruten Ravi og DJ Løv stiller det 2 korister og en perkusjonist på scenen for å kunne gi den optimale livefølelsen. Ikke bli overrasket om Ravi tar seg en tur ned fra scenen for å ta en prat. De har bestilt trapp ned til publikum. Forvent svært høy allsangfaktor.

Kl. 18:30 (presis)
Billett pris: kr. 250,-
(Fri aldersgrense)


Haavebua  Quality Hotell
06-Kommer-Kulturhelg-hoved
Funkaholic
En eksplosjon av et band. Oslo tøffeste partyband. Hovedstadens Funk-Fantomer. Superlativene er mange når en skal beskrive dette bandet. Blant medlemmene finner vi vår egen Terje Kjørlaug samt hans kompanjong i Hayseed Morten Fredheim. (Etter vår oppfatning en av Norges beste vokalister) Funkaholic har rykte på seg for å sette standarden for hvordan en livekonsert skal låte. Red Hot Chili Peppers , Prince , Lenny Kravitz , James Brown , Michael Jackson. You name it ! Om du ikke kan svare JEG VAR DER når Funkaholic var i Florø så vil du angre bittert. Forvent full fest og et helsikes liv !!!!

Ca. Kl. 23:00
Billett pris: kr. 200,- Aldersgrense 18 år

NB!! Vi gjør oppmerksom på at Ute konsertene starter presis på oppsatt tid.  Publikums innslepp 1 time før.  På Ravi & DJ Løv vil det være fri aldersgrense, men det finnes fortsatt alle rettigheter, slik du er vant med når du er på Haavebua.

2005 Kurt Nilsen

05-festival-FP-kurt-topperKurt Nilsen skal toppe musikkfestivalen
Kurt Nilsen har klart å kvitte seg med idolstempelet, og etter ein turné med fulle hus landet over kjem han til Florø i festivalhelga.
05-festival-FP-kurt-topper
Leiar i Florø Rockeklubb, Tor Hjalte, kunne torsdag juble over trekkplasteret dei har sikra seg til festivalen i år
Kurt Nilsen vart eit fenomen i Norge etter at han gjekk til topps i Idol. Det var første året TV-konseptet vart lansert i Norge. Deretter song røyrleggjaren frå Arna seg inn i hjarta verda over med U2-låten "Beautiful Day". Då gjekk han til topps i den internasjonale Idol-konkurransen. I motsetnad til Idol-Kjartan som vann året etterpå, har Nilsen blitt stjerne på grunn av stemma og ikkje Idol-sigeren. No fyller han alle stader han speler. Det gjorde han faktisk i Florø før han var med i Idol.

Her fylte han ungdomshuset Haffen med bandet "Breed", og året etter med "Fenrik Lane". Så melde han seg på Idol. Sidan den gongen har Kurt Nilsen blitt ein moderne manifestasjon av eventyret om Oskeladden.

Kvalitet
Kurt Nilsen har ei sinnsjukt god stemme. Og han har oppsiktsvekkjande brei appell. Han er inga reindyrka popstjerne slik plateselskapa vil vi skal like. Han er dønn ærleg og røyrleggjar frå Arna, seier Tor Hjalte. Han fortel han sjølv snart fyller 39 år og er noko eldre enn gjennosnittet for Idol-publikum, men like fullt fall han pladask for Kurt Nilsen første gong han høyrde han.

Kurt Nilsen har stor integritet sjølv om han starta som Idol-stjerne. Den utrulege sjarmen og den vanvittige stemma seier sitt, kjem det frå Hjalte. Han er imponert over at Nilsen frå Arna framleis klarer å halde begge beina på jorda etter Idol. Han trur også det er grunnen til at han er så godt likt.

På Haavebua
Han kjem til Florø laurdag 18. juni og skal spele på Haavebua. Under "Venn"-konserten på Rockefeller var det Nilsen og det nye bandet som stal showet. Og det var spesielt coverversjonen av den legendariske Rolling Stones-låten "Jumpin' Jack Flash" som fekk taket til å lette.

Sambuaren min Margrete er den største U2-fan eg kjenner til, og ho er veldig skeptisk til alt som har med U2-coverlåtar å gjere. At Margrete godkjenner Nilsen sin Beautiful Day er eit meir enn nok kvalitetsstempel for meg, seier Hjalte, som fekk med seg Rockeklubben til å slenge tusenlappane på bordet og sikre Kurt konsert i Florø. Dei ville ha ein artist som kunne appellere til fleire grupper. Og røyrleggjarar gjer jobben for kven det skulle vere.

Firdaposten 14.04.04

2005 Kulturhelga

Kulturhelga 2005
Haavebua, 16 til 18. juni

Torsdag 16

Kommer-05-festival-hoved

Jahn Teigen m/band
Fra Popol Vuh via Prima Vera til This Years Looser.
Torsdag 16 Juni stiller Jahn Teigen med band på Haavebua i Florø. Alle har vel et forhold til denne mannen enten det er gjennom legendariske Popol Vuh eller Prima Vera eller bare entertaineren Jahn Teigen. På årets turne gjør Teigen et show som baserer seg på alle deler av hans svært lange karriere. Noen mener hans klassiker Queen of all queens fra Popol Vuh er tidenes beste norske rockelåt mens andre går for det hysteriske Prima Vera. Smakebiter fra alle deler av karrieren er i alle fall ventet på bua
Billett pris:
Medl: 170,-  Ikke medl: 200,-

Fredag 17

Kommer-05-festival-hoved

The Foggy Few

Vi satser fortsatt på et irsk opplegg på Haavebua på Fredagen. Historien viser at folk vil ha full irsk pakke med fest og moro. Det får de til fulle med disse 2 bandene. Foggy Few med base i Bergen baserer seg på noe egenprodusert stoff samt at de leverer klassikere fra den rikholdige irske katalogen.. Vi nevner i samme åndedrag at Florøgutten (Eller var det Holmedal ?) Hallvard Lunde spiller bass i dette bandet.
www..thefoggyfew.com

Kommer-05-festival-hoved

99% Irish

Kvelden avsluttes med 99% Irish som er en kraftpakke av et band. En fusjon av irsk-norsk råskap , fandenivoldsk fele og rock`n`roll. Med vokalist Corrine Kennedy og feletraktør Corry Kittler i front kjører de på med en irsk festpakke som tar luven av de fleste. Vi regner som alltid med en fullsatt Haavebu på denne etter hvert så legendariske irske festkvelden.
Billett pris:
Medl:220,-  Ikke medl: 250,-

i Strandgata

Blue Horn Jazz Band
blir årets artist under Sildebordet. Dixieland , Swing & Sweet står i høysetet. Bandet har gitt ut platen With a heart full of rythm til strålende kritikker. Her blir det sild og jazz. Altså: Sildejazz !  www.bluehorn.no

Lørdag 18

Kommer-05-festival-hoved
KKurt Nilsen m/band
Tidenes første og så langt eneste World Idol vinner Kurt Nilsen har etter møysommelig arbeid klart å skape seg en solid artistkarriere etter sin innsats i Idol. Unge Nilsen viser seg å være en låtskriver av høy standard og en liveartist av klasse. Med et godt platesalg og fulle hus overalt i ryggen kommer mannen til Florø Lørdag 18 Juni for å holde konsert på Haavebua. I tillegg til egenprodusert stoff går ikke unge Nilsen av veien for å gjøre en rockecover eller to. Før hele Idol hysteriet startet var faktisk Kurt Nilsen i Florø der han holdt konsert med bandet Fenrik Lane på Haffen. I tillegg til dette er jo Kurt Nilsen en svært likandes kar. Regn med fullt hus her.
Billett pris:
Medl:250,-  Ikke medl: 280,-
FP: Kurt  skal toppe musikkfestivalen

på torget

Kommer-05-festival-hoved
Blue Horn Jazz Band

Gratiskonsert med Blue Horn Jazz Band i teltet på Torget. www.bluehorn.no

2005 Amund Maarud

Amund Maarud

Lørdag 12 Februar 2005
Kommer-05-Amund-Maarud
Et bluestalent av de helt sjeldne i landet. Bare 22 år gammel spiller han gitar som selv etablerte artister får hakeslepp av. I tillegg til at mannen er en glimrende instrumentalist så presenterer Maarud sammen med bandet sitt et forrykende liveshow som ofte får like mye omtale i pressen som det musikalske. Tilhengere av røff drivende bluesrock bør absolutt infinne seg på Haavebua denne kvelden.

Besøk artistens heimeside: www.amundmaarud.no/

2005 Pegasus 25 des

Pegasus
Haavebua, 2. juledag 05

Kommer-05-Pegasus

Pegasus trenger vel ingen nærmere beskrivelse etter å ha gjennomført uttalige suksesskonserter på Haavebua. I år som tidligere år vil bandet presentere hitlåter på løpende bånd 2 Juledag.
Dette er et arrangement som har vært utsolgt de 4 siste årene. Sørg derfor for å skaffe deg billett i god tid. ,-

Kommer-05-Pegasus


2005 The Betales

Det Betales
Haavebua, Fredag 1. juli 2005

Kommer-05-Betales

I forbindelse med årets store fotballhappening, Liverpool Old Boys V Man United Old Boys så er det en glede å kunne presentere Det Betales. 
Hvem husker vel ikke fjorårets konsert på bua med dette bandet. Fullt hus og en utrolig bra stemning. Hva er vel bedre enn å kunne gjenta denne suksessen. Horder av Liverpool og  Man United fans er ventet til byen denne helgen og vi starter ballet med noe av det mest engelske en kan tenke seg, nemlig musikk av tidenes desidert største band The Beatles. Det Betales har ingen over og ingen ved siden i Norge når det gjelder å kopiere de gamle helter. Vi husker med fryd allsangen på Hey Jude og Penny Lane fra en fullsatt saltebu. La oss oppleve det samme en gang til.

Les på deres heimeside  www.betales.com

Billettpris:  
Medlemmer   kr. 130,-       Andre  kr. 160,-

Forhandsalg av billetter starter hos Smørbukken ca 14. dager  før konserten    [Les meir]

Forrige Neste
Kommer-05-Betales Kommer-05-Betales Kommer-05-Betales

Kommer-05-Betales
Postboks 520, 6901 Florø
Tlf: 40 40 20 06,    E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

© Linken

2005 The Chixdiggit & TheYum Yums

The Chixdiggit & TheYum Yums
Haavebua, lørdag 22.oktober

Kommer-05-Chix_Yum

Oi, Oi, Oi. Dette må man for all del ikke gå glipp av !

Calgarys store sønner, det superenergiske powerpopbandet Chixdiggit i forbrødring med våre egne tyggegummipopyndlinger The Yum Yums.

Chixdiggit, for tiden aktuelle med det kritikerroste Pink Razors har flere langspillplater på samvittigheten, bl.a. på det velrenommerte Sub Pop Records. Den særs energiske og karismatiske frontfiguren KJ Jansen sørger for en helt spesiell opplevelse for publikum også mellom de fengende låtene.

The Yum Yums har siden 1993 vært et kjært lyspunkt i norsk rock med plater som Sweet As Candy og Blame It On The Boogie.
Med i Yum Yums er ogsåKommer-05-Chix_Yum Vibeke Saugestad som allerede er et kjært navn i Florø. Du har sikkert mang en gang tatt deg selv i å nynne på hits som Be With Me og Crazy Over You. I disse dager er de aktuelle med filmmusikken til Tommys Inferno. Men.altså !!

Her har du altså for første gang muligheten til å se disse to stratosfærisk bra bandene på samme scene i Scandinavian World Tour Of The Universe 2005.

Kom og rock !!.         For mer info se www.chixdiggit.com

Billettpris:  
Medlemmer   kr. 150,-       Andre  kr. 180,-

Forhandsalg av billetter starter hos Smørbukken ca 14. dager  før konserten    [Les meir]

Forrige Neste
Kommer-05-Chix_Yum Kommer-05-Chix_Yum Kommer-05-Chix_Yum

Kommer-05-Chix_Yum
Postboks 520, 6901 Florø
Tlf: 40 40 20 06,    E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

© Linken

2005 Eagles Tribute Band

Eagles Tribute Band

Lørdag 30 april 2005
Kommer-05-Eagles-Tribute
EI forbindelse med årets båtmesse har vi den glede å presentere dette 7 manns store orkesteret fra Bergen. Som navnet antyder så er dette 7 mann som har dedikert seg selv til et av verdens desidert største band gjennom tidene. De har lagt all sin sjel i å kunne presentere Eagles-låter med stor overbevisning og kvalitet. Etter suksessen med Creedence night på båtmessa i fjor så burde dette absolutt være noe som faller i smak for årets publikum.

Besøk artistens heimeside:

Billettpris:  
Medlemmer   kr. 150,-       Andre  kr. 180,-

Forandsalg av billetter starter hos Smørbukken ca 14. dager  før konserten    [Les mer]

Forrige Neste
Kommer-05-Eagles-Tribute Kommer-05-Eagles-Tribute Kommer-05-Eagles-Tribute

Kommer-05-Eagles-Tribute
Postboks 520, 6901 Florø
Tlf: 40 40 20 06,    E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

© Linken

2005- Laila-B-Band

Laila-B-Band

Lørdag 5 Februar 2005

Kommer-05-Laila-B Foto: Silje Robinson

Florø Rockeklubb har den glede å presentere Laila-B-Band.
Laila Beathe Førde, mest kjend som saksofonist i gruppa Fabel, skal i Februar ut på turne med sitt eget band.
Lørdag 05 Februar stiller de med et 9 manns sterkt orkester på Haavebua i Florø. Turneen er første ledd i innkjøringsfasen mot plateinnspilling.
Produsent for platen vil være ingen ringere enn Yngvæ Sætre ( DumDum Boys , Ephemera , Morten abel , Anne Grethe Preuss etc.
Bandet består av en god blanding av lovande Sogn & Fjordingar og Bergens musikere. Genren er en blanding av pop & soul. Laila B komponerer og arrangerer det meste på egen hånd og synger også lead vokal. Laila B har lenge vært en del av det yrendeog svært etablerte musikkmiljøet i Bremanger. Dette prosjektet har Laila ventet på og jobbet med lenge så det er en særdeles godt forberedt og forventningsfull Laila Beathe Førde som stiller på bua denne kvelden.

2005 Queen Bees

Queen Bees

Florø Samfunnshus, Torsdag 10 Mars
Kommer-05-Queen-Bees
En musikalsk delikatesse !  , Rita Eriksen,Marianne Antonsen og  Anita Skorgan
I samarbeid med Florø Kommune har vi den glede å presentere The Queen Bees. Denne gruppen består av 3 av Norges mest markante kvinnelige vokalister. Anita Skorgan , Rita Eriksen og Marianne Antonsen har hver på sitt felt gjort suksess med selvstendige og langvarige artistkarrierer. Gruppen oppsto ut fra et ønske om å få i gang et musikalsk samarbeid med mulighet til å kunne dele både ansvar og musikkglede i et yrke som til tider kan være ganske ensomt. Queen Bees musikalske ide er ønsket om å formidle noen av de sangene som har vært deres store inspirasjonskilder og som har vært med på å forme de til de artistene de er i dag. Eksempler på slike artister er Linda Ronstadt , Little Feat , Tom Waits , Bonnie Raitt og John Hiatt. Med seg har damene et 4 manns knallsterkt orkester som kler denne settingen svært godt.

Mer info på www.queenbees.no

2005 SPAN og Jennifer Peach

SPAN
og  Jennifer Peach
Torget, Lørdag  3. september 2005

Kommer-05-Span
SPAN,   Foto: Promo

I samarbeid med Musikals Ungdom og Florø Sentrum har Florø Rockeklubb gleden av å presentere SPAN på torget i Florø Lørdag 03 September. SPAN er blitt rost opp i skyene som et av de suverent beste live bandene på den norske rockescenen de siste årene.

Bandet har solgt 55 000 album og har vært et av de mest turnerende band i Norge de siste årene.

Dette er kanskje den siste gang dere får sjansen til å høre SPAN. Fridtjof Nilsen, Jarle Bernhoft, Fredrik Wallumrød og Kim Nordbæk har vedtatt å oppløser rockegruppa. Vel en måned etter de spiller i Florø, holder de sin siste konsert.

Gjør klar for en svært energisk rockeopplevelse på torget i Florø Lørdag 03 September.

Se deres heimeside:  www.span.mu

Support: Jennifer Peach