2004 Gluecifer

Rå og kompromisslaus Gluecifer

Gluecifer_220404 FP


Haavebua 22.april.2004

RÅTT: Rockeveteranane Gluecifer er for tida hyperaktuelle. Dei blir spelt på MTV og er fartstida til tross noko av den mest spennande i norsk rock sett utanfrå. I Florø er det færre med same perspektivet, men nokre hadde fatta det. (Foto: Dag Frøyen

Skal ein finne ein forklaring på det fattige oppmøtet, er det tidspunktet. For torsdag er ikkje den beste dagen skal ein smelle til med eit band av Gluecifer sitt kaliber. I allefall ikkje i Florø.

160 menneske ville skapt større stemning på Haavebua, men verka fattig på Samfunnshuset. Scenekravet gjorde likevel til at Haavebua var uaktuell. Og det ville også bandet også vore knytt til ei helg. Då tredoblast nemleg prisen. Likevel vart det ein økonomisk smell for arrangørane Florø Rockeklubb og Bistro to kokker.

Gluecifer_220404 FPSaman med Turboneger tronar Gluecifer på rocketrona i Norge, og dei er i vinden som aldri før. Turnelista har til no ikkje mindre enn 46 konsertar utanfor grensene og kjempekritikkane for det siste albumet Automatic Thrill er i ferd med å opne dørene for rockeveteranane.

Aktualiteten til tross, dei gode kritikkane og suksessen har ikkje gått til hovudet på rockeveteranane. Skoa er trygt limt fast i golvet og publikum fekk valuta for pengane. Foto: Dag Magne Knapstad