2003 Rockeklubben 10 år

Rockeklubben jubilerer - 10 År

Helgen 7. og 8. November fyller Florø Rockeklubb 10 år, og det skal selvfølgelig markeres på en heidundrendes måte med 2 åpne konserter på Haavebua både fredag og lørdag. I tillegg feirer medlemmene seg selv med middag og konsert fredagen.

The Raggle Taggle Gypsies

The Raggle Taggle Gypsies press 08 500dpi

10-ar-jubileum-2003-oversikt
The Raggle Taggle Gypsies, eit av tidenes mest populære irske band i Florø
Knapt noko band har klart å skape ei så elektrisk stemning på bua som dette bandet. Dei gler seg vanvittig til å møte Florø-publikummet igjen, og det skjer fredagskvelden då Rockeklubben feirar seg sjølv og samarbeidspartnarane med eit lukka lag.

Men det er lagt ut eit avgrensa tal billettar for dei som vil vere med på sjølve konserten. Dørene opnar kl 23:00 for dei med denne typen billett.

Lørdag 08. november

De Lillos & Ole Staveteig

Ole Staveteig sv

 

Eitt av landets mest populære rockeband dei siste 10 å ra, DeLillos, er klare for Florø

De Lillos stenberg

DeLillos står for noko av det tøffaste som er gjort her til lands på rockefronten. Tilhengarar av innertiarar av nokre låtar som f.eks. "Hjernen er alene", "Kokken Tor" og "Neste sommer" vil få ein draumekveld denne laurdagen, meiner Tor Hjalte i Florø Rockeklubb. Til oppvarming denne kvelden har dei ingen ringere enn Florøs eigen supergitarist Ole Staveteig, som har tatt turen heim for å vere med å feire rockejubileet i barndomsbyen. 

Florøgutt og multigitarist Ole Staveteig vil være med oss hele helga, som oppvarming både fredag og lørdag med sitt eminente gitarspill.

En skikkelig aperitiff !!!

VORSPIEL med Raggle Taggle Gypsies i lobbyen på Quality på lørdagen.

Dette er skrevet om 10 års jubileet

De Lillos leverte - Magisk Staveteig - Jubilerte for full musikk - Raggle Taggle Gypsies, Rause Florø-venner
Raggle Taggle tornado - Jubilerer med kjempekallas

2003 Florø Musikk Festival

2003-festival-hoved

2003-festival-hoved

SAGA FJORDBASE AS

Florø Musikk Festival
19 til 21. juni 2003
Torsdag 19 Fredag 20 Lørdag 21

Flora Samfunnshus

Arne Hjeltnes, Jørn Hoel, Steinar Albriktsen og
Sjur Hjeltnes.
(Underholdning)

2003-festival-hoved

Supershow med supergutter. En herlig blanding av underfundig lyrikk, sang og musikk med artister fra den absolutte A-klassen innen norsk populærunderholdning. Hjeltnes , Hoel og Albriktsen har hver for seg solide karrierer bak seg. Sammen med Arne`s bror Sjur Hjeltnes har de snekret sammen et show som favner alle aldersgrupper. En perfekt måte å starte årets festival på.
[Jørn Hoel]   
Pris: 
Medlemmer kr. 170,-  andre kr. 200,-

Haavebua

Frode Alnes Band
(Pop/Rock)

2003-festival-hoved
Frode Alnes er vel kjent for de fleste her på berget. Mannen har en strålende karriere bak seg. Spesielt som gitartist i supersuksessen Dance With A Stranger. De siste årene har Frode turnert med mye egenprodusert stoff i bagasjen. Sammen med sitt eget band er han et fyrverkeri på scenen. Alle som har opplevd Frode vet at sprelske påfunn og stor humor preger hans opptredener. Uttallige spellemannspriser og andre utmerkelser viser hvilken posisjon denne mannen har i norsk musikkliv. Torsdag 19 Juni treffer du han på Haavebua.

Pris:
Medlemmer kr. 130,-  andre kr. 160,-

Haavebua

The Greenland Whalefishers 
(Irsk)
2003-festival-hoved
Fredagen er etter hvert blitt til The Emerald Isle Day. Også i år vier vi denne dagen til musikk fra den grønne øya. Først ut i år er bergensbandet The Greenland Whalefishers. De besøkte oss for 2 år siden og var noe av det tøffeste vi har hatt av irsk her på berget. De starter ballet med en røff blanding av irske tradlåter samt nyere ting av The Pogues etc. 
[Se deres heimeside]
 
The Woods Band
(Irsk)
2003-festival-hoved
Rosinen i pølsa for irskefoket. The Woods Band fra Dublin blir beskrevet som en krysning mellom The Sweeneyes Men meet The Dubliners meet The Pogues. Frontmann Terry Woods er etter hvert blitt en stor mann innen irsk tradisjonell musikk. Bandet startet opp første gang allerede i 1971, så rutinen skulle det ikke være noe i veien med. Bandet presenterer en blanding av gammelt og nyere tradisjonelt irsk stoff. Nettopp slik som publikum i Florø vil ha det. Vi forventer høy temperatur og mye svette denne kvelden.
[Se deres heimeside]  
Pris: 
Medlemmer kr. 220,-  andre kr. 250,-

Haavebua

Vibeke Saugestad
(Pop/Rock)
2003-festival-hoved
Vibeke startet med jentebandet Avslørte Bondepiker i Moss, og ble som purung frontfigur i Weld tildelt hele forsiden i musikkbladet Beat i september 1994. Med en sjokolademørk og mye omtalt stemme og et fossefall av langt rødt hår, ble hun omtalt somNorges største rocketalent på gud vet hvor mange år. Mye har skjedd siden den gang. Hun valgte etter hvert å gå solo, og er nå klar med sin andre soloplate Overdrive som er i handelen 24 mars.
Vibeke beskriver den selv som en moderne rockeplate men med influenser fra syttitalls glamrock. Fortsatt opptatt av at den gode popmelodien skal være i fokus. Du kan nå høre singlen Velvet Revolution på en radio nær deg. Vær med å opplev en av de få virkelige norske rockedamene på Haavebua
 
Thomas Dybdahl
(Pop)
2003-festival-hoved
Spellemannsprisvinner i klassen årets beste popartist samt Alarmprisvinner for beste popalbum 2002. Etter et par kritikerroste EP-utgivelser på Stavanger-labelen CCAP debuterte 23 år gamle Thomas Dybdahl med albumet that great October sound i fjor. Første singel fra albumet From Grace lå hele 14 uker på Petres A-liste. Debutalbumet ble sluppet 1.oktober og gikk da rett inn på Topp 40 Album listen og ble liggende i fem uker.
Hør hva avisene skriver om debutalbumet. VG: Forbløffende sterkt. Dagbladet: Uvanlig sterk debut. Stavanger Aftenblad: En tidløs, moderne klassiker. Bergensavisen: That Great October Sound er stor. Dybdahl har også fått overstrømmende positive kritikker for sine livekonserter. Denne mannen med band treffer du på Haavebua Lørdag 21 Juni. Vær der !!!!! 
[Se deres heimeside]   
Pris: 
Medlemmer kr. 220,-  andre kr. 250,-
 

Les hva Firdaposten skriver

2003 Pegasus "Retro kveld"

Pegasus med vellykket "retro kveld

Pegasus003 FP 2006

Ikke det store oppmøtet på Pegasus konserten Fredag 02.Mai. Ca 130 i tallet. De som var der klarte likevel å gi mye lyd fra seg. Nok en gang klarte Pegasus å dra publikum til de store allsanghøyder med rock og pop klassikere fra hovedsakelig 80 og 90 tallet. Med bl.a. den nyinnøvde DumDum klassikeren Splitter Pine sørget bandet for å gi publikum hese røster før de forlot den gamle saltebua denne mainatten. Primærbehov som uhemma dansing, banging og allsang til kjente og for mange veldig kjære klassikere fra de siste 20 årene er så absolutt fortsatt til stede i kystbyen. Med nøye utvalgte klassikere som skal passe både for fot og stemme så har Pegasus funnet formelen for en særdeles vellykket retro kveld på byen.

2003 Molly Maguires

En kveld både for unge og gamle på Haavebua.

060903_Molly

Florø: Molly Maguire har fått i oppdrag å stå for det musikalske innslaget på Haavebua under den årets Havfestival som for øvrig er en nykomponert festival satt sammen av mange frivillige aktører i Florø. Molly Maguire beveger seg i landet tradisjonell irsk musikk med innslag av både gamle og nye slagere fra den irske populærkatalogen. Musikken fremføres både på tradisjonelt vis med fullt band, a-capella samt instrumentalt. En kveld både for unge og gamle på Haavebua.

2003 Rockeklubben jubilerte

Rockeklubben jubilerte for full musikk

071103-FP-Jubilerte-fullmusikk
FLORØ: Når Rockeklubben feira sitt tiårsjubileum denne helga var det for full musikk, fulle hus og stormande jubel.
Foto: Dag Magne Knapstad

Det har vore ei kjempehelg, og deLillos-konserten laurdag var berre heilt fantastisk bra! seier rockeklubbleiar Tor Hjalte.
Lukka lag. Feiringa starta fredag, med middag på Haavebua for 150 spesielt inviterte gjester. Under middagen var det mange flotte talar der godorda hagla frå alle kantar.
Gjestene fekk oppleve eksklusive opptredenar av Raggle Taggle Gypsies og Ole Staveteig, i tillegg til anna underhaldning, fortel Hjalte.

Kommune-vase
Flora kommune gjorde stas på Rockeklubben ved å overrekke dei ein spesiell vase.
Vi fekk vite at denne vasen er første eksemplaret av ei rekkje vasar som kommunen har fått produsert. Dei har fått laga desse for å ha ei gåve til institusjonar og organisasjonar som gjer noko positivt i kommunen. Så det var ei ære å få vasen, seier Hjalte.
I tillegg til å bli gjort stas på, gjorde Rockeklubben sjølv stas på ein del samarbeidspartnarar ved å dele ut blomster.
Vi er avhengige av ulike samarbeidspartnarar for å kunne drive, og no fekk vi endeleg synleggjort kor stor pris vi set på samarbeidet, seier han.

Kjempenøgd
Hjalte og Rockeklubben er kjempenøgde med heile helga.
Det har vore ei kjempehelg, det har vore skikkeleg kjekt. Banda var veldig nøgde, både med arrangementet og med mat, bustad og alt. Og det arrangørtekniske gjekk stort sett greitt heile helga, sjølv om eit band som deLillos krev mykje teknisk. deLillos-konserten laurdag var forresten heilt sinnssjukt bra. Kongekonsert!

Firdaposten. 11.10.2003
Linda Regina Bruvik
57 75 73 06
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Dette er skrevet om 10 års jubileet

De Lillos leverte
Magisk Staveteig
Jubilerte for full musikk
Raggle Taggle Gypsies, Rause Florø-venner
Raggle Taggle tornado
Jubilerer med kjempekallas
Medlems innbydelse
10 års jubileum (annonsering )
Rockeklubben 10 år med rock

2003 Raggle Taggle

Raggle Taggle-tornado

071103-Ragle-Tagle
Haavebua, Lørdag 7. November.

FLORØ: Fredag entra dei irske "sigøynarane" musikkscena i Florø for 6. gong. Med eit energisk sceneshow og ein tornado av festlåtar tok dei publikummet på Haavebua med storm.

Med kjende låtar som "Whiskey in the jar" og "Raggle Taggle Gypsies" og fleire virvelvindar av nokre reelar og jig'ar leverte irane varene. Dansegolvet var fullt frå start til stopp, og dansande, smilande florøværingar koste seg stort saman med musikarane Kevin O'Connor (fiolin), Brendan Omeihh (vokal, gitar, irsk tromme), Paul Mc Keown, Hernan Podesta og Marcelo Baran.

071103-Ragle-Tagle

Kjell Tore Larsen frå Florø var overlukkeleg då han fekk vere med Raggle Taggle på scena og spele saman med dei. Og instrument fekk han låne på kjøkkenet: spiseskeier. Larsen er ein kløppar til å spele med skeier, og etter ein liten oppvarmingsrunde brygga det opp til ein regelrett musikktornado då han og felespelar Kevin O'Connor kappspelte i eit tempo få kunne halde følgje med.

071103-Ragle-Tagle

Høgdepunktet under fredagens konsert kom likevel då rockeklubbsjef Tor Hjalte entra scena og framførte "The Wall" av Pink Floyd saman med musikarar frå Raggle Taggle Gypsies. Hjalte piska stemninga opp til kokepunktet, og begeistringa hos publikum ville ingen ende ta.
Firdaposten. 11.10.2003 Linda Regina Bruvik

 

2003 Tony Dowler Band

Full rulle med Dowler

080303_Tony-Dowler

Florø: 08. Mars, 2003 - Tony Dowler Band

Tony Dowler Band trakka til frå start av på Haavebua laurdag kveld. (Foto: Dag Knapstad)
Tony Dowler i støtet på Haavebua.
Dei tre karane frå Manchester serverte bluesrock av den meir hardtslåande typen. Her var det bånn gass og tenna i tømmerstokkane.

Tony Dowler (gitar og vokal), David Smylie (bass) og Steve Tansley (trommer) utgjer ein klassisk blues-trio, og leverer varene i beste Rory Gallagher-stil. Bandet har tidlegare spelt på Rockweekend i Bremanger og Tony Dowler er blitt ein ekte patriot etter å ha vore der både som musikar og turist om sommaren i fleire år. Firdaposten var innom konserten tidleg på kvelden like etter start. Då var det ei halvfull Haavebu som tok i mot britane. Dowler spytta ikkje i glaset akkurat, - han trakka til og gav alt frå start.

Firdaposten: 13.03.2003 Av: Jon H. Sørland

2003 De Lillos

De Lillos leverte
Haavebua, Lørdag 8. November.

FLORØ: Frå det sekundet deLillos starta å spele til dei gjekk av scena over to timar seinare, var det fullt trøkk og allsong på Haavebua.

081103-De-Lillos
Foto: Dag knapstad

Laurdag fekk Florø-publikummet oppleve ein klassisk deLillos-konsert der slagarane kom ein etter ein som perler på ei snor: "Min baby drog av stad", "Neste sommer", "Smak av honning", "Kokken Tor" og alle dei andre kjende og kjære songane. Bandet spelte i tillegg ein del nye songar frå albumet som kjem om ein månad, men Lars Lillo-Stenberg skjønte fort at publikum helst ville ha kjende songar som dei kunne syngje med på.
Bandet heldt på i imponerande to og ein halv time, og publikum rocka og song med heile vegen. Det imponerte sjølvaste Lillo-Stenberg. "Eg likar meg verkeleg her!" meddelte han publikum over mikrofonen.
deLillos-gutta fengde publikum frå første låt og heldt trykket gåande like til konserten var over. Men publikum gav seg ikkje med det, bandet vart kalla tilbake for ekstranummer og vill jubel.
Florø er heilt tydeleg ein deLillos-by, og bandet har vore her fleire gonger tidlegare. Bandet ønskte sjølv å komme tilbake til byen, og nølte ikkje då Roceklubben inviterte dei til jubileum.
Konserten denne laurdagen var utseld fleire dagar på førehand, og etter ein slik suksess blir det nok ikkje lenge til bandet kjem attende til Haavebua.

Firdaposten.  11.10.2003  Linda Regina Bruvik


081103-De-Lillos
Frå det sekundet deLillos starta å spele til dei gjekk av scena over to timar seinare, var det fullt trøkk og allsong på Haavebua
Foto: Dag M knapstad

Dette er skrevet om 10 års jubileet081103-De-Lillos
Postboks 520, 6901 Florø
Tlf: 40 40 20 05,    E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

© Linken

2003 Ole Staveteig

Magiske Staveteig

081103-Ole-Staveteig
FLORØ: Ole Staveteig frå Florø spelar Jimi Hendrix av heile sitt hjarte, og nokre påstår han er betre enn originalen. Laurdag tok han over heile lokalet med si kraftfulle stemme og magiske gitarspel.

Foto: Dag Magne Knapstad.

 

2003 Johndoe

Trøbbelrockarane gav alt på Haavebua

111003-Johndoe

FLORØ: Johndoe gav alt på Haavebua laurdag, og publikum fekk oppleve rastlaus og svett rock'n'roll. At publikum svikta la ingen dempar på innsatsen.

STERK INNSATS: Johndoe gav bånn gass på Haavbua. (Foto: Linda Regina Bruvik)

Gutane er kjempebra live, og leverer eit eintimes sveitt, energisk og småpunka sceneshow med ekte, rein, rå og fengjande rock'n'roll.
Med songar som 24 timer, "Gi gass" og "Rastløs rock'n'roll" frå debutskiva leverer dei det publikum vil ha og meir til.
Johndoe har allereie opparbeidd seg ein solid fanskare etter å ha turnert Norge rundt og delteke på fleire sommarfestivalar, i tillegg til at dei etter å ha sleppt debutskiva si, Ja takk til trøbbel, er musikkritikarane sine nye yndlingar. Men størstedelen av florøværingane har tydelegvis ikkje høyrt om trøbbelrockarane frå Trondheim, og berre 90 kjøpte billett på Haavebua laurdag. Sjølv om det var tynt med folk framfor scena, så var det ein del ihuga fans til stade, som kunne alle tekstane og som gav bandet på scena meir energi gjennom å synge og rocke med.

Firdaposten. 11.10.2003 Linda Regina Bruvik
Sjå deira heimeside www.johndoe.no

2004 Vamp

15. oktober, 2003
Vamp på sitt beste

FLORØ: Dei 300 som tok turen til Haavebua onsdag kveld fekk valuta for pengane. Vamp sine musikalske trollmenn briljerte med sine mange instrument.

Øyvind Staveland  (Foto: Jon Holsvik Sørland) 

Vestlandsbandet utfordra den djupaste basstrengen til sjela, og dei høgste fløytetonane som trommehinna kan fange. Dei vandra frå urrock til lettare melodiøse perler, og spelte dei aller mest kjende vamplåtane, men også ei rekkje frå den siste plata, Månemannen.

Øyvind Staveland, Torbjørn Økland, Vidar Johnsen og Calle Apeland står fjellstøytt på si musikalske plattform. Dette er musikarar av høg klasse, og dei torer stort sett gjere som dei vil. At dei er så trygge smittar over på dei frammøtte, og stemninga i Haavebua var upåklageleg. Denne gongen var det konsert i ordets rette betydning. På dansegolvet stod borda tett, og det modne publikummet fekk det dei kom for: Sjeldan god variert godlyd pakka ut av eit ekte vestlandsk folkrockband. Presis klokka ni starta Vamp konserten, og etternølarane som i fast Florøtradisjon kom diltande etter ein liten time seinare, fekk seg nok ein aldri så lita overrasking.

Firdaposten. 15.10.2003   Jon Holsvik Sørland