2009 Manfred Man Earth Band m/flere

 

Florø Samfunnshus, Kinnosalen
Onsdag, 7. oktober 2009 kl 20:00

09-Kommer-ManfredMan

Florø vennen Chris Thompson kommer  til Florø 7. oktober for å feire 35 års jubileet til det legendariske bandet "Manfred Mann's Earth Band".  Chris var vokalist og frontfigur i bandet som på 70-tallet var et av verdens største band.

Konserten blir i sin helhet viet 09-Kommer-ManfredManManfred Mann's Earth Bands  repertoar.  Kinosalen i Florø Samfunnshus er valgt for å kunne gi publikum de aller beste forhold til å kunne nyte de mange klassikerne som "Davy's On The Road Again", "Blinded By The Light", "Mighty Quinn", "For You", "Questions" , "Spirits in the Night,  og mange mange flere.

Les hva Firdaposten skriver:Les hva Firdaposten skriver om konserten

Men selv om han forlot Manfred Mann's Earth Band etter åtte album i 1978 var ikke hans tid som kirsebærspiser blant rockeliten over.

Thompsons vokal kan høres på plater med Elton John, Ozzy Osbourne, The Doobie Brothers,
Tina Turner, Ray Charles og Jefferson Starship. Også som låtskriver har han gjort det stort, nevnte Jefferson Starship, Heart, Doobie Brothers, John Farnham og Isaac Hayes har gjort covere av låter skrevet av Chris Thompson. De siste årene har han hengt en del med
Brian May, kjent fra Queen, og Alan Parsons.

Allerede før Mads Eriksen ga ut sin første soloplate i januar 1990, hadde det anerkjente magasinet Guitar Player profilert den norske gitaristen med en panegyrisk omtale. Albumet ”Journey” fikk blendende kritikker i samme magasin, og de omtalte supergitaristen som en krysning mellom Eddie Van Halen og Joe Satriani.

Det neste albumet; Storyteller, ble valgt til "Album Of The Month" i "Guitar For The Practising Musician" (senere "Guitar Magazine") i juni 1992 som da var det største gitarmagasinet i USA. Dette albumet fikk også strålende kritikker i Japan. I 1994 ble
Mads Eriksen utnevnt til musikalsk ambassadør for Norge i USA av handelsminister Grete Knutsen. Dette medførte at han i 1996 og 1999 representerte Eugen Guitars og Seymor Duncan pickups på det kjente NAMM-showet i Los Angeles sammen med de fremste gitaristene i verden. Mads Eriksen har oppnådd anerkjennelse i store deler av verden for sin virtuositet og for en allsidighet som spenner fra knallhard rock til fløyelsmyk klassisk musikk.

I de senere år har han altså konsentrert seg mye om samarbeidet med Chris Thompson, vokalisten fra Manfred Mann’s Earth Band. Den siste live-dvd`n deres har solgt 5000 eksemplarer i Tyskland, og har fått strålende kritikker. Å oppleve disse musikerne live er en ren åpenbaring.

De øvrige på scenen er også kremen av norske musikere:
Zsolt Mescaros (trommer/perc.), Frank Hovland (bass)
og Gunnar Bjelland (synth/tangenter)

 

Linker for dem som vil høre på musikken eller lese meir om artistene.:

Les hva Roald Hansen i Firdaposten skriver om Chris Thompson

Egne Heimesider:
Florø Rockeklubb
Chris Thompson
Mads Eriksen

På linkene under kan du se og høre på gamle Manfred Mann's Earth Band opptak (Youtube)

Davy's on the road again (Live)
For you (Live in Budapest 1983)
Davy's on the road again (Live)
Mighty Quinn(Live Budapest 1983)
Blinded by the light (Live)