2009 Valkyrien Allstars

Haavebua: Fredag, 19. junii 2009

09-Kommer-ValkyrienAllstars

Valkyrien Allstars er en ung gruppe bestående av Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid. Deres hovedinstrument er hardingfele med tillegg av sang - med Tuva som ledende vokalist. Alle 3 begynte sin musikalske løpebane som barn, og gjennom oppdagelsen av samspillets unike muligheter startet de sin egen gruppe i 2002. Med bakgrunn fra Asker, Valdres og Bærum var det spelemannen, plateprodusenten og vossingen Hallvard Kvåle som inspirerte dem til å finne en felles plattform. Der kunne de forme sin egenart og søke drivkraft til å nå stadig nye musikalske høyder.

Musikken de fremfører har rot i det norske tradisjonsmiljø, men ved å eksperimentere og blande stiler og sjangere, har de utviklet sitt eget ?sound? ? med referanser til rock, jazz, blues og soul. Sjelefull og sterk vokal akkompagnert av feleriff og kollektiv improvisasjon har blitt Valkyrien Allstars? varemereke. Dette gjør musikken deres både nyskapende og internasjonal. De elsker å leke seg frem til nye varianter, men alltid med respekt for det genuine. På denne måten har de ? sin unge alder til tross ? lykkes i å bringe den norske folkemusikken videre og samtidig klart å være enestående på sitt område. Sangen gir det musikalske bildet en ytterligere dimensjon ved å kombinere stev- og kveder-tradsjonen med det litt mer urbane og rocka. Tekstene er til dels hentet fra kjente forfattere, men også her blandes mål og form til et eget uttrykk.

Valkyrien Allstars har sitt hjerte i folkemusikken og sin sjel i den kreative videreformidling. Nettopp derfor makter de å få stadig nye tilhørere til å fornemme hvordan musikken kan bergta. Ikke bare fordi den rykker i rocke- og dansefoten, men rett og slett fordi den vibrerer i den enkeltes følelsesstreng.

Selve gjennombruddet for Valkyrien Allstars kom da de spilte ved utdelingen av Oslo Bys Kulturpris til Lillebjørn Nilsen. Finaleplasseringen i NRKs ?Kjempesjansen? høsten 2006 bidro ytterligere til at musikken deres vant gjenklang blant ulike aldere og miljøer landet over.

Gjennom sin evne til å engasjere har Valkyrien Allstars vunnet et stadig større konsertpublikum. Som de selv uttrykker: ?Vi legger ikke så mye vekt på at musikken skal være ren og pen. Musikken skal sparke. Og aller helst kjennes i underlivet.? Det er VA sitt mål og håp at ingen skal føle seg upåvirket av innholdet og minner om at musikk ikke kjenner alder eller grenser ? kun frimodigheten av et åpent sinn.

I kraft av Grappas Debutantpris 2006 kunne de utgi sin første plate i oktober 2007 ? etterfulgt av en Norgesturné i Rikskonsertenes regi. På stadig flere konserter opptrer de som band, da med Magnus Larsen på bass og Martin Langlie på trommer.
Forsalg av billetter på Narvesen og Qualiy Hotel

Noen linker:
http://www.valkyrienallstars.com/ 
http://www.myspace.com/valkyrienallstars 
http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/126575 
http://www.mefeedia.com/entry/-7-1-valkyrien-allstars-a-gjev-du-batt-meg/7001369/  
http://www.valkyrienallstars.com/1191152670/1191161668/frontpage/1191161784.pdf