2015 PUNCH

 2015 PUNCH på Haavebua 2. juledag

punch

Dette er karene du kjenner fra Florøbandet PUNCH med den svært så karismatiske og steikandes flinke vokalisten og gitaristen Jan Kjetil Klubben i front. De lover et heidundrendes show fullstappet med de beste låtene du kan tenke deg fra de siste 4 tiårene. Om du har et sterkt ønske om en spesiell låt du gjerne vil høre så skriv det her og det skulle ikke forundre oss om den dukker på på bua 2 Juledag. Så folkens, ingen grunn til å ta heimeromjul dette året heller.

Les under hva de 4 gutta sier om seg selv.

"Se for deg fire unge herrer. Gi de to gitarer, en bass og et trommesett. Tilsett en del norsk rock, og en god del kjente og kjære låter fra det store utland. Vend til slutt dette inn i stemning som får deg opp fra setet, mye energi og kanskje et par øl. Sett blandingen på scenen for steking noen timer. Resultatet blir da coverbandet Skjeggi.

Skjeggi baserer seg på å levere forrykende show av høy kvalitet som til slutt får deg til å danse på bordet og synge med av full hals. De er en underleverandør av allsang, og totallevandør av god stemning.

Bandet består av musikere med bred erfaring som setter spillegleden i fokus. Skjeggi står på scenen for at folk skal kose seg. Du vil ikke kjede deg på et arrangement hvor Skjeggi er involvert."

2015 Himmel og Hav

 

 

Rockeplakaten2015 - Artistene

2015 - Artistene
FLORØ: Musikkdelen av sommarens Himmel & Hav-helg i Florø er på plass. Det blir ei god blanding av kjenningar og nye ansikt, lovar Per Vidar Ottesen.

25.04.2015 Firdaposten: av: SVEND ARNE VEE, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Himmel & Hav-festivalen 2015 startar fredag 19. juni, med båttur for sponsorar. Årets norske bidragsytar blir suksessbandet Violet Road. Brødre-kvartetten såg dagens lys i 2010 og består av Håkon, Hogne, Halvard og Herman Rundberg frå Kåfjord, samt Kjetil Holmstad-Solberg fra Andøya. Nordlendingane, som framleis har base i heimbygda, turnerte hyppig i fjor etter utgjevinga av si andre plate «Back To The Roadshow», og gjesta mellom anna Målrock i Årdal, der dei nærast stal heile showet før stormkasta sette eit for tidleg punktum for konsertane i fjor. Musikalsk ligg Violet Road i eit folkrocka poplandskap, med sterke melodiar og eit veldig trøkk frå scena.

Heilirsk fredag
Men den irske profilen som festivalen har henta innatt og styrka dei siste fem åra, den består, lovar Per Vidar Ottesen i Florø Rockeklubb. Fredagskvelden blir difor heilirsk på Haavebua. Rockeklubben kan friste med at florøvenene Tupelo kjem på nytt sommarbesøk. Men i år har han fått napp hjå eit band til Florø som han har jakta på i fleire år.

Superkvartett
I tillegg til at vi får ny visitt av Tupelo, så får vi besøk av kvartetten Traditional All Stars. Desse irane er svært dyktige musikarar som har spelt med irlands største artistar lenge, til dømes namn som Clannad, Sinead O'Connor, Tom Jones, Brian Eno, Luka Bloom, Moya Brennan og Hazel O'Connor. Dei er ikkje eit band i ordinær forstand, men dei kjem saman med ujamne mellomrom for å spele konsertar, og denne gongen kom vi oss inn på turnélista, fortel Ottesen.

Traditional All Stars består av fløytespelaren Eamonn de Barra, fiolinisten Michelle O'Brien, blås- og sekkepipespelar Eamonn Galldubh og gitarist Ian Kinsella.

Billetter
Er nå lagt ut på Narvesen, Quality Hotell og Telenorbutikken.

Etter FB responsen å dømme så er det bare å hive seg rundt å kjøpe før det blir for seint. Det kommer til å blir mye folk på bua

Himmel & Hav-musikk 2015 Årets Himmel & Hav-festival går av stabelen frå torsdag 18. til søndag 20.juni. Florø Rockeklubb har ansvaret for konsertane, og det vert musikk både i Strandgata på dagtid og på Haavebuapå kveldstid. Band som er bekrefta er Tupelo (Irl.), Violet Road (N) og det irske kollektivet Traditional All Stars.

2015 Kim Larsen & Kjukken

Vi hedrer nordens største rockehelt! RIPkim

KIM LARSEN & KJUKKEN med konsert i Florø, kanskje den største skandinaviske rockelegenda gjennom tidene, held konsert i Florø (og Sogn og Fjordane) for første gong!

Fredag 21 august er datoen musikkelskarar berre MÅ sette av til konsertopplevinga.

Kim Larsen er "Norges mest populære danske", og vi ventar storinnrykk av folk frå kyst, dal og fjord til kystbyens gater. At det i tillegg er smaksfestivalen Godt i Gapet laurdagen, gjer både konserten og Florø ekstra attraktiv denne augusthelga.

Både som frontfigur i bandet Gasolin og som soloartist, har Kim Larsen i over 40 år vore ein populær og høgprofilert artist. I sitt søttiande år er rockeveteranen still going strong. Med sitt glimrande band, Kim Larsen & Kjukken, turnererer han framleis – alltid med fulle hus og glimrande kritikkar.
Det er Florø Rockeklubb og HippHipp Flora som i samarbeid hentar rockelegenda til Florø. Konsertstad er midt i sjølve hjartet av Florø; Trovikkaia, Trovikbakken og Rådhusplassen! Intimt, sjarmerande, salt sjø - og ein breiflabb av ein danske!

 

{youtube}ocQW7O0Awa0{/youtube}

Kem e Kim?
Kim Melius Flyvholm Larsen bur i Odense på Fyn, men er opprinneleg københavnar. Han blei fødd i 1945 som den yngste av to brør, og som 12-åring byrja han å spele piano, etter mora sitt ønske. To år seinare skjedde det som skulle endre livet hans. Han fekk sin første gitar og oppdaga samtidig artistar som Elvis Presley, Little Richard og Chuck Berry.
Det var som lærarstudent på Amager i 1968 at han kom i kontakt med likesinna, og bandet Gasolin' blei grunnlagt. Den melodiøse rocken trefte danskane som eit knyttneveslag med debutplata i 1971, og bandet heldt det gåande fram til 1978.
Mange reknar framleis Gasolin' som det største Kim Larsen har gjort som artist. Låtar som «This Is My Life» og «Hva Gør Vi Nu, Lille Du» lever framleis, og Gasolin' reknast som det mest innflytelsesrike bandet frå Danmark nokonsinne.

Det er likevel som soloartist Larsen har nådd ut til dei verkeleg store massane. Medan Gasolin' rakk å gje ut ti plater, inkludert liveplater og engelskutgåver mynta på utlandet, har Kim Larsen i lag med Bellamy og med bandet Kjukken gjeve ut over 30 plater. Solokarriera skaut verkeleg fart med plata «Midt Om Natten» i 1983, som gjorde han til allemannseige også i Norge. Plata lågg heile 36 veker samanhengande på VG-lista. I snitt blir faktisk Kim Larsen spelt på ein av NRK sine radiokanalar kvar einaste dag, året gjennom.

Kim Larsen har også prøvd seg som filmskodespelar, manusforfattar og musikal-komponist. I den danske samfunnsdebatten har han også bite frå seg, som ein varm forkjempar av individets rett til å leve livet sitt slik ein ønskjer, med minst mogleg innblanding frå styremaktene si side.

 

2015 Kim Larsen til Florø

 21. august spelar Kim Larsen i Florø.

 larsen

 21. august spelar Kim Larsen i Florø. Men kvar i byen han entrar scena denne kvelden, er Per Øyvind Helle og Per Vidar Ottesen framleis ikkje heilt sikre på.

Firdaposten: 23.01.2015 Sven Arne Vee

Kommentarar
Det har vore omsnakka lenge. Å få den danske legenda Kim Larsen til Florø har vore på fleire lokale konsertarrangørar si ønskeliste i årevis. No er det endeleg eit faktum, og sommarens store hending kjem som følge av at to arrangørar slår klutane saman, nemleg Per Øyvind Helles Hipphipp Flora og Florø Rockeklubb.
– Dette er utruleg moro. Vi snakkar om ein artist som på mange måtar er Skandinavias svar på «The Boss». Kontrakten er i boks, datoen sett og no gjenstår eitt viktig element: Å finne ut av kvar vi skal halde konserten, seier Per Øyvind Helle.

Alternativa finst, men alle har sine plussar og minusar. Florø Idrettssenter ligg der og har vist seg dugande både på Kaizers-konsertar og som MGP-arena. Men det kostar og det er mykje arbeid. Samtidig som ein blir mindre veravhengig, blir det ikkje same fine stemninga som eit flott augustkveld ute kan gje. Då er kanskje Torget eit betre alternativ.
– Vi har også vurdert ein scenerigg på Trovikkaia, og bruke Trovikbakken som eit Amfi. Her er det plass til meir publikum enn kva ein kanskje skulle tru ved første augekast, kanskje opp mot 2000. Dette er nok førstevalet vårt akkurat no, seier Per Vidar Ottesen, som likevel ber folk kome med gode innspel til konsertlokalitet. Dei ønskjer også at frivillige lag og organisasjonar som trur dei kan bidra til å gjennomføre den store musikkfesten, om å ta kontakt:
– Vi treng hjelp. Her er mykje arbeid som ventar, med alt frå sjauing, førebuing, vakthald og nedrigging. Dette er ein fin sjanse for lokale lag til å tene seg nokre kroner, oppmodar dei to arrangørane.

Andre moglege lokalitetar for konserten er Amfiplassen, der det har vore halde store konsertar før, både på utescene (Åge Aleksandersen) og i telt (DumDum Boys).
Dei to set seg uansett høge mål når det gjeld respons frå publikum:
– Vi bør klare å selje minst to tusen billettar. Det er eit minimum av kva vi må ha inn for at dette skal gå rundt, konstaterer Per Øyvind Helle, som uansett har god tru på at dei skal lokke atskilleg fleire ut av godstova denne augustkvelden.
– Hugs på at det er aller første gongen Kim Larsen spelar i fylket vårt. Sist han var på våre trakter var konserten i Bergen for to år sidan, som enda med å bli utseld på kort tid, med over 7000 selde billettar. No har folk sjansen til å sjå han i Sogn og Fjordane, og det er ikkje sikkert det kjem til å by seg så mange slike sjansar seinare, konstaterer Helle.
Men sjølv om hovudpersonen fyller 70 år til hausten, er det ingenting som tyder på at den danske superstjerna har tenkt å senke tempoet. Kim Larsen skal turnere heimlandet i vår og i sommar og han er også booka inn til fleire konsertar i Norge, mellom anna på Hamar i juni.

Som på siste turné er det bandet Kjukken han spelar i lag med, som han grunnla i 1996 og sidan den gong har gjeve ut 11 plater i lag med.

For den som har tenkt seg på konsert i august, kan det uansett vere greit å vere ute i tide med billettkjøpet. Salet av Kim Larsen-billettar starta faktisk opp allereie i går, og billettane er no tilgjengelege på Billettservice, der det i første omgang er lagt ut 1500 billettar.

Florø Rockeklubb har lang tradisjon for å skape trivelege råmer rundt konsertar for artistane. Har de nokre ekstra planar for Kim Larsen?
Vi kjem sjølvsagt til å invitere han til Florø dagen før konserten. Har han tid, skal han få seg ein flott båttur i skjergarden vår, og kjenner eg han rett, er han sikkert interessert i å få ei omvisning på Kinn Bryggeri, seier Per Vidar Ottesen.

Kem e Kim?
Kim Melius Flyvholm Larsen bur i Odense på Fyn, men er opprinneleg københavnar. Han blei fødd i 1945 som den yngste av to brør, og som 12-åring byrja han å spele piano, etter mora sitt ønske. To år seinare skjedde det som skulle endre livet hans. Han fekk sin første gitar og oppdaga samtidig artistar som Elvis Presley, Little Richard og Chuck Berry.
Det var som lærarstudent på Amager i 1968 at han kom i kontakt med likesinna, og bandet Gasolin' blei grunnlagt. Den melodiøse rocken trefte danskane som eit knyttneveslag med debutplata i 1971, og bandet heldt det gåande fram til 1978.
Mange reknar framleis Gasolin' som det største Kim Larsen har gjort som artist. Låtar som «This Is My Life» og «Hva Gør Vi Nu, Lille Du» lever framleis, og Gasolin' reknast som det mest innflytelsesrike bandet frå Danmark nokosinne.

Det er likevel som soloartist Larsen har nådd ut til dei verkeleg store massane. Medan Gasolin' rakk å gje ut ti plater, inkludert liveplater og engelskutgåver mynta på utlandet, har Kim Larsen i lag med Bellamy og med bandet Kjukken gjeve ut over 30 plater. Solokarriera skaut verkeleg fart med plata «Midt Om Natten» i 1983, som gjorde han til allemannseige også i Norge. Plata lågg heile 36 veker samanhengande på VG-lista. I snitt blir faktisk Kim Larsen spelt på ein av NRK sine radiokanalar kvar einaste dag, året gjennom.

Kim Larsen har også prøvd seg som filmskodespelar, manusforfattar og musikal-komponist. I den danske samfunnsdebatten har han også bite frå seg, som ein varm forkjempar av individets rett til å leve livet sitt slik ein ønskjer, med minst mogleg innblanding frå styremaktene si side.

2015 Violet Road

Violet Road til Haavebua Lørdag 20 juni 2015

vr

FLORØ: – Det er med stor glede vi presenterer Violet Road på Haavebuai forbindelse med Himmel og Hav helga..

Firdaposten av : Liv Standal, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., 992 94 623

Det seier Tor Hjalte i Florø Rockeklubb.

Violet Road er det første namnet som er klart til Himmel & Hav-helga, og i følgje Hjalte var det ingen lett jobb å lande dei.

– Dette er eit av dei desidert mest etterspurde banda i Norge for tida. Dei har lagt bak seg eit 2014 med høg konsertfrekvens og strålande kritikker i kjølvatnet. Konkurransen er knallhard for å tak i dei i år, så det er med stolthet vi kan bekrefte dei til årets Himmel & Hav, seier ein stolt Hjalte.

Det Kåfjord-baserte bandet gav ut sitt første album i 2008, men det var først med albumet «Back to the Roadshow» i fjor at dei verkeleg slo gjennom. Mellom andre Dagbladet trilla ein femmar på terningen og slo fast at «samtlige låter fortjener hvert eneste minutt de er blitt tildelt.»

Bandet sjølv meiner at alderskilnaden på 16 år frå den yngste til den eldste av dei fire brørne Rundberg, som utgjer fire av fem bandmedlemmer, har vore essensielt for å skape bandet sin sound. Aldersspennet gjer at dei er forma av ulike musikktradisjonar, og dei vågar å leike med desse erfaringane når dei lagar musikkk saman.

Laurdag 20. juni kjem dei for å sette Haavebua på hovudet med «popmusikk du umiddelbart kjenner deg heime i», som bandet sjølve uttrykker det.

Bandet passar etter vår oppfatning som hand i hanske til vårt publikum. Det skal òg seiast at band og management likte svært godt konseptet rundt Himmel & Hav med sild, rock og Kinnaspel. Vi gler oss som ungar! erklærer Tor Hjalte.

2015 PUNCH

 2015 PUNCH på Haavebua 2. juledag

punch

Dette er karene du kjenner fra Florøbandet PUNCH med den svært så karismatiske og steikandes flinke vokalisten og gitaristen Jan Kjetil Klubben i front. De lover et heidundrendes show fullstappet med de beste låtene du kan tenke deg fra de siste 4 tiårene. Om du har et sterkt ønske om en spesiell låt du gjerne vil høre så skriv det her og det skulle ikke forundre oss om den dukker på på bua 2 Juledag. Så folkens, ingen grunn til å ta heimeromjul dette året heller.

Les under hva de 4 gutta sier om seg selv.

"Se for deg fire unge herrer. Gi de to gitarer, en bass og et trommesett. Tilsett en del norsk rock, og en god del kjente og kjære låter fra det store utland. Vend til slutt dette inn i stemning som får deg opp fra setet, mye energi og kanskje et par øl. Sett blandingen på scenen for steking noen timer. Resultatet blir da coverbandet Skjeggi.

Skjeggi baserer seg på å levere forrykende show av høy kvalitet som til slutt får deg til å danse på bordet og synge med av full hals. De er en underleverandør av allsang, og totallevandør av god stemning.

Bandet består av musikere med bred erfaring som setter spillegleden i fokus. Skjeggi står på scenen for at folk skal kose seg. Du vil ikke kjede deg på et arrangement hvor Skjeggi er involvert."

2015 Himmel og Hav

 

 

Rockeplakaten2015 - Artistene

2015 - Artistene
FLORØ: Musikkdelen av sommarens Himmel & Hav-helg i Florø er på plass. Det blir ei god blanding av kjenningar og nye ansikt, lovar Per Vidar Ottesen.

25.04.2015 Firdaposten: av: SVEND ARNE VEE, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Himmel & Hav-festivalen 2015 startar fredag 19. juni, med båttur for sponsorar. Årets norske bidragsytar blir suksessbandet Violet Road. Brødre-kvartetten såg dagens lys i 2010 og består av Håkon, Hogne, Halvard og Herman Rundberg frå Kåfjord, samt Kjetil Holmstad-Solberg fra Andøya. Nordlendingane, som framleis har base i heimbygda, turnerte hyppig i fjor etter utgjevinga av si andre plate «Back To The Roadshow», og gjesta mellom anna Målrock i Årdal, der dei nærast stal heile showet før stormkasta sette eit for tidleg punktum for konsertane i fjor. Musikalsk ligg Violet Road i eit folkrocka poplandskap, med sterke melodiar og eit veldig trøkk frå scena.

Heilirsk fredag
Men den irske profilen som festivalen har henta innatt og styrka dei siste fem åra, den består, lovar Per Vidar Ottesen i Florø Rockeklubb. Fredagskvelden blir difor heilirsk på Haavebua. Rockeklubben kan friste med at florøvenene Tupelo kjem på nytt sommarbesøk. Men i år har han fått napp hjå eit band til Florø som han har jakta på i fleire år.

Superkvartett
I tillegg til at vi får ny visitt av Tupelo, så får vi besøk av kvartetten Traditional All Stars. Desse irane er svært dyktige musikarar som har spelt med irlands største artistar lenge, til dømes namn som Clannad, Sinead O'Connor, Tom Jones, Brian Eno, Luka Bloom, Moya Brennan og Hazel O'Connor. Dei er ikkje eit band i ordinær forstand, men dei kjem saman med ujamne mellomrom for å spele konsertar, og denne gongen kom vi oss inn på turnélista, fortel Ottesen.

Traditional All Stars består av fløytespelaren Eamonn de Barra, fiolinisten Michelle O'Brien, blås- og sekkepipespelar Eamonn Galldubh og gitarist Ian Kinsella.

Billetter
Er nå lagt ut på Narvesen, Quality Hotell og Telenorbutikken.

Etter FB responsen å dømme så er det bare å hive seg rundt å kjøpe før det blir for seint. Det kommer til å blir mye folk på bua

Himmel & Hav-musikk 2015 Årets Himmel & Hav-festival går av stabelen frå torsdag 18. til søndag 20.juni. Florø Rockeklubb har ansvaret for konsertane, og det vert musikk både i Strandgata på dagtid og på Haavebuapå kveldstid. Band som er bekrefta er Tupelo (Irl.), Violet Road (N) og det irske kollektivet Traditional All Stars.

2015 Kim Larsen & Kjukken

Vi hedrer nordens største rockehelt! RIPkim

KIM LARSEN & KJUKKEN med konsert i Florø, kanskje den største skandinaviske rockelegenda gjennom tidene, held konsert i Florø (og Sogn og Fjordane) for første gong!

Fredag 21 august er datoen musikkelskarar berre MÅ sette av til konsertopplevinga.

Kim Larsen er "Norges mest populære danske", og vi ventar storinnrykk av folk frå kyst, dal og fjord til kystbyens gater. At det i tillegg er smaksfestivalen Godt i Gapet laurdagen, gjer både konserten og Florø ekstra attraktiv denne augusthelga.

Både som frontfigur i bandet Gasolin og som soloartist, har Kim Larsen i over 40 år vore ein populær og høgprofilert artist. I sitt søttiande år er rockeveteranen still going strong. Med sitt glimrande band, Kim Larsen & Kjukken, turnererer han framleis – alltid med fulle hus og glimrande kritikkar.
Det er Florø Rockeklubb og HippHipp Flora som i samarbeid hentar rockelegenda til Florø. Konsertstad er midt i sjølve hjartet av Florø; Trovikkaia, Trovikbakken og Rådhusplassen! Intimt, sjarmerande, salt sjø - og ein breiflabb av ein danske!

 

{youtube}ocQW7O0Awa0{/youtube}

Kem e Kim?
Kim Melius Flyvholm Larsen bur i Odense på Fyn, men er opprinneleg københavnar. Han blei fødd i 1945 som den yngste av to brør, og som 12-åring byrja han å spele piano, etter mora sitt ønske. To år seinare skjedde det som skulle endre livet hans. Han fekk sin første gitar og oppdaga samtidig artistar som Elvis Presley, Little Richard og Chuck Berry.
Det var som lærarstudent på Amager i 1968 at han kom i kontakt med likesinna, og bandet Gasolin' blei grunnlagt. Den melodiøse rocken trefte danskane som eit knyttneveslag med debutplata i 1971, og bandet heldt det gåande fram til 1978.
Mange reknar framleis Gasolin' som det største Kim Larsen har gjort som artist. Låtar som «This Is My Life» og «Hva Gør Vi Nu, Lille Du» lever framleis, og Gasolin' reknast som det mest innflytelsesrike bandet frå Danmark nokonsinne.

Det er likevel som soloartist Larsen har nådd ut til dei verkeleg store massane. Medan Gasolin' rakk å gje ut ti plater, inkludert liveplater og engelskutgåver mynta på utlandet, har Kim Larsen i lag med Bellamy og med bandet Kjukken gjeve ut over 30 plater. Solokarriera skaut verkeleg fart med plata «Midt Om Natten» i 1983, som gjorde han til allemannseige også i Norge. Plata lågg heile 36 veker samanhengande på VG-lista. I snitt blir faktisk Kim Larsen spelt på ein av NRK sine radiokanalar kvar einaste dag, året gjennom.

Kim Larsen har også prøvd seg som filmskodespelar, manusforfattar og musikal-komponist. I den danske samfunnsdebatten har han også bite frå seg, som ein varm forkjempar av individets rett til å leve livet sitt slik ein ønskjer, med minst mogleg innblanding frå styremaktene si side.

 

2015 Kim Larsen til Florø

 21. august spelar Kim Larsen i Florø.

 larsen

 21. august spelar Kim Larsen i Florø. Men kvar i byen han entrar scena denne kvelden, er Per Øyvind Helle og Per Vidar Ottesen framleis ikkje heilt sikre på.

Firdaposten: 23.01.2015 Sven Arne Vee

Kommentarar
Det har vore omsnakka lenge. Å få den danske legenda Kim Larsen til Florø har vore på fleire lokale konsertarrangørar si ønskeliste i årevis. No er det endeleg eit faktum, og sommarens store hending kjem som følge av at to arrangørar slår klutane saman, nemleg Per Øyvind Helles Hipphipp Flora og Florø Rockeklubb.
– Dette er utruleg moro. Vi snakkar om ein artist som på mange måtar er Skandinavias svar på «The Boss». Kontrakten er i boks, datoen sett og no gjenstår eitt viktig element: Å finne ut av kvar vi skal halde konserten, seier Per Øyvind Helle.

Alternativa finst, men alle har sine plussar og minusar. Florø Idrettssenter ligg der og har vist seg dugande både på Kaizers-konsertar og som MGP-arena. Men det kostar og det er mykje arbeid. Samtidig som ein blir mindre veravhengig, blir det ikkje same fine stemninga som eit flott augustkveld ute kan gje. Då er kanskje Torget eit betre alternativ.
– Vi har også vurdert ein scenerigg på Trovikkaia, og bruke Trovikbakken som eit Amfi. Her er det plass til meir publikum enn kva ein kanskje skulle tru ved første augekast, kanskje opp mot 2000. Dette er nok førstevalet vårt akkurat no, seier Per Vidar Ottesen, som likevel ber folk kome med gode innspel til konsertlokalitet. Dei ønskjer også at frivillige lag og organisasjonar som trur dei kan bidra til å gjennomføre den store musikkfesten, om å ta kontakt:
– Vi treng hjelp. Her er mykje arbeid som ventar, med alt frå sjauing, førebuing, vakthald og nedrigging. Dette er ein fin sjanse for lokale lag til å tene seg nokre kroner, oppmodar dei to arrangørane.

Andre moglege lokalitetar for konserten er Amfiplassen, der det har vore halde store konsertar før, både på utescene (Åge Aleksandersen) og i telt (DumDum Boys).
Dei to set seg uansett høge mål når det gjeld respons frå publikum:
– Vi bør klare å selje minst to tusen billettar. Det er eit minimum av kva vi må ha inn for at dette skal gå rundt, konstaterer Per Øyvind Helle, som uansett har god tru på at dei skal lokke atskilleg fleire ut av godstova denne augustkvelden.
– Hugs på at det er aller første gongen Kim Larsen spelar i fylket vårt. Sist han var på våre trakter var konserten i Bergen for to år sidan, som enda med å bli utseld på kort tid, med over 7000 selde billettar. No har folk sjansen til å sjå han i Sogn og Fjordane, og det er ikkje sikkert det kjem til å by seg så mange slike sjansar seinare, konstaterer Helle.
Men sjølv om hovudpersonen fyller 70 år til hausten, er det ingenting som tyder på at den danske superstjerna har tenkt å senke tempoet. Kim Larsen skal turnere heimlandet i vår og i sommar og han er også booka inn til fleire konsertar i Norge, mellom anna på Hamar i juni.

Som på siste turné er det bandet Kjukken han spelar i lag med, som han grunnla i 1996 og sidan den gong har gjeve ut 11 plater i lag med.

For den som har tenkt seg på konsert i august, kan det uansett vere greit å vere ute i tide med billettkjøpet. Salet av Kim Larsen-billettar starta faktisk opp allereie i går, og billettane er no tilgjengelege på Billettservice, der det i første omgang er lagt ut 1500 billettar.

Florø Rockeklubb har lang tradisjon for å skape trivelege råmer rundt konsertar for artistane. Har de nokre ekstra planar for Kim Larsen?
Vi kjem sjølvsagt til å invitere han til Florø dagen før konserten. Har han tid, skal han få seg ein flott båttur i skjergarden vår, og kjenner eg han rett, er han sikkert interessert i å få ei omvisning på Kinn Bryggeri, seier Per Vidar Ottesen.

Kem e Kim?
Kim Melius Flyvholm Larsen bur i Odense på Fyn, men er opprinneleg københavnar. Han blei fødd i 1945 som den yngste av to brør, og som 12-åring byrja han å spele piano, etter mora sitt ønske. To år seinare skjedde det som skulle endre livet hans. Han fekk sin første gitar og oppdaga samtidig artistar som Elvis Presley, Little Richard og Chuck Berry.
Det var som lærarstudent på Amager i 1968 at han kom i kontakt med likesinna, og bandet Gasolin' blei grunnlagt. Den melodiøse rocken trefte danskane som eit knyttneveslag med debutplata i 1971, og bandet heldt det gåande fram til 1978.
Mange reknar framleis Gasolin' som det største Kim Larsen har gjort som artist. Låtar som «This Is My Life» og «Hva Gør Vi Nu, Lille Du» lever framleis, og Gasolin' reknast som det mest innflytelsesrike bandet frå Danmark nokosinne.

Det er likevel som soloartist Larsen har nådd ut til dei verkeleg store massane. Medan Gasolin' rakk å gje ut ti plater, inkludert liveplater og engelskutgåver mynta på utlandet, har Kim Larsen i lag med Bellamy og med bandet Kjukken gjeve ut over 30 plater. Solokarriera skaut verkeleg fart med plata «Midt Om Natten» i 1983, som gjorde han til allemannseige også i Norge. Plata lågg heile 36 veker samanhengande på VG-lista. I snitt blir faktisk Kim Larsen spelt på ein av NRK sine radiokanalar kvar einaste dag, året gjennom.

Kim Larsen har også prøvd seg som filmskodespelar, manusforfattar og musikal-komponist. I den danske samfunnsdebatten har han også bite frå seg, som ein varm forkjempar av individets rett til å leve livet sitt slik ein ønskjer, med minst mogleg innblanding frå styremaktene si side.

2015 Violet Road

Violet Road til Haavebua Lørdag 20 juni 2015

vr

FLORØ: – Det er med stor glede vi presenterer Violet Road på Haavebuai forbindelse med Himmel og Hav helga..

Firdaposten av : Liv Standal, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., 992 94 623

Det seier Tor Hjalte i Florø Rockeklubb.

Violet Road er det første namnet som er klart til Himmel & Hav-helga, og i følgje Hjalte var det ingen lett jobb å lande dei.

– Dette er eit av dei desidert mest etterspurde banda i Norge for tida. Dei har lagt bak seg eit 2014 med høg konsertfrekvens og strålande kritikker i kjølvatnet. Konkurransen er knallhard for å tak i dei i år, så det er med stolthet vi kan bekrefte dei til årets Himmel & Hav, seier ein stolt Hjalte.

Det Kåfjord-baserte bandet gav ut sitt første album i 2008, men det var først med albumet «Back to the Roadshow» i fjor at dei verkeleg slo gjennom. Mellom andre Dagbladet trilla ein femmar på terningen og slo fast at «samtlige låter fortjener hvert eneste minutt de er blitt tildelt.»

Bandet sjølv meiner at alderskilnaden på 16 år frå den yngste til den eldste av dei fire brørne Rundberg, som utgjer fire av fem bandmedlemmer, har vore essensielt for å skape bandet sin sound. Aldersspennet gjer at dei er forma av ulike musikktradisjonar, og dei vågar å leike med desse erfaringane når dei lagar musikkk saman.

Laurdag 20. juni kjem dei for å sette Haavebua på hovudet med «popmusikk du umiddelbart kjenner deg heime i», som bandet sjølve uttrykker det.

Bandet passar etter vår oppfatning som hand i hanske til vårt publikum. Det skal òg seiast at band og management likte svært godt konseptet rundt Himmel & Hav med sild, rock og Kinnaspel. Vi gler oss som ungar! erklærer Tor Hjalte.