Haavebua Fredag 29 Desember 2023

pegasus2023des29Billettpris: 325,- + avgift     legg til i kalender . . .   
Billetter får du på: pegasus_haavebua_29_desember

Florø Rockeklubb avslutter jubileumsåret med orkesteret som har desidert flest opptredener på Haavebua. Det blir «business as usual» med en hit-parade gjennom 70,80 og 90 tallet med lun og fin buastemning.

Så nå vet du hva du skal finne på den siste Fredagen i Desember

 

Florø Rockeklubb feiret 30 år

Florø Rockeklubb er 30 år

Dette ble feiret med en helaften på Husabula lørdag den 18 november, med et godt gammeldags Irsk party med: The Raggle Taggle Gypsies og Highland Fling
Begge bandene har spilt flere ganger i Florø,også denne gang to publikummet vel i mot dem. Denne kvelden stod Eirik Husabø å taklet lyden. Bistroen To kokker hadde deilig mat til klubben. En tappekrane med iskaldt øl, god musikk, publikum i riktig humør! En oppskrift på et vellykket arrangement.
 

taler1

The Raggle Taggle Gypsies

I den livlige verdenen av irsk musikk, bærer få band de samme hjertelige melodiene og vedvarende vennskap som "The Raggles." Dannet i 1993 på de solrike kystene av Mallorca, Spania, er historien til dette bandet en av lidenskap, samhold og den uovervinnelige ånden til musikk.
"The Raggles" musikk resonerer med publikum overalt, og i årenes løp turnerte de omfattende i Storbritannia, USA, Dubai, Spania og Skandinavia, med en spesiell tilknytning til Norge og Florø. Deres smittende melodier og livlige opptredener begeistret publikum.
"The Raggles" ikke bare et band; de er et bevis på musikkens og vennskapets varige kraft. Fra deres beskjedne begynnelse på Mallorca til internasjonale scener og deres hjertevarme hyllest til Barney McKenna, er deres reise et vitnesbyrd om kjærligheten til musikk og de urokkelige båndene den smir. Mens de forbereder seg på å innta scenen på nytt, forblir deres musikk en fyrlykt for håp, glede og enhet for alle som hører den.

Highland Fling

Er et Norsk irsk trad 6 mans band. Ble etablert i 1995 og spilte ca 500 konserter fra 1995 til vi la opp i 2002
Reportoaret består utelukkende av irsk trad og «utrad» musikk. Alt fra gamle irske folkesanger, The Dubliners til The Waterboys og The Pogues.
Bandet gjør en egen vri på materialet og serverer med fullt trøkk med trommer og bass, og masse flerstemt sang underveis.
Dere vil få høre klassikere som Wild Rover, Whiskey in the Jar, Raggle-Taggle Gypsy, Streams of Whiskey, The Town i Loved so well og maaaaange fler.
Etter en liten lokal reunion i 2018, har vi spilt noen konserter og er veldig glade for å komme tilbake på haavebua og er klare gi full gass og hedre 30 års jubilanten.

 

Pegasus på Haavebua 17.juni 2023

pegasus2023
Pegasus spilte på Haavebua under Laksens dag laurdag 17. Juni kl 23.00.
Bandet som hadde sitt utspring i Svelgen for 42 år siden inviterer nok en gang til hit-parade på Haavebua. Det 11 manns/kvinners store orkesteret er spenn klar for 2,5 timer med det beste av de beste fra de siste 50 årene og lover som vanlig en svett og heftig kveld på bua.
 
Orkesteret:
Janne Linn Myren Vokal , Annika Bremnes Vokal . Tor Hjalte Gitar / Vokal, Trond Teigene Gitar / Vokal, Jørn Lasse Refsnes Gitar / Vokal, Nils Jørgen Sagebø Bass, Erlend Eidsvik Tangenter / Vokal, Benjamin Sagebø Percussion, Atle Isaksen Saxofon, Ole Edvard Brende Trompet, Tom Sølve Myklebust Trombone
 
18 års aldersgrense
 
 

Folk Flest - 16 juni 2023 - Florø

folkflestHimmel og Hav festivalen i Florø 2023:  

«Folk Flest» spelar country og irsk inspirert musikk som blir framført på dei «rette instrumenta» for denne typen musikk: fele, banjo, mandolin, ståbass, steel-gitar, gitarar, trommer og sjølvsagt fleirstemt song.
Med sogn si eiga sangstjerne Einar Bolstad i «spissen» (m.a kjend for Sogn og Fjordane-sangen og Julesong- turneane), kan ein garantere både gåsehud, rockefot og høg allsangfaktor, meiner arrangørane.
Publikum får høyre både kjende og meir ukjende perler frå ulike tidepokar og sjangrar innan country og irsk musikk, ispedd norske perler. Sangane er henta frå artistar som m.a. The Dubliners, The Waterboys, Steve Earle, Johnny Cash, Dolly Parton, Staut, Hellbillies, irske trad.låtar og Avicii.
Bandet hadde «premiere» våren 2016. Sidan då har bandet spela for stappfulle kulturhus, på festivalar og andre arrangement, og fått strålande tilbakemeldingar-
«Folk Flest» består av Einar Bolstad på sang, ak.gitar, piano, Renate Skophamar på sang, Mathilde Skjæret på fele og sang,Tor Magne Kvamsdal på mandolin, steel-gitar og el-gitar, Lars Berge Pedersen på banjo, el. gitar, ak,gitar, Jan Frode Hellebø på bass og Arve Lomheim på trommer.
 Fredag 16 juni 2023 kl: 21.30, Haavebua, Quality Hotel Florø

Døren åpnes kl 21:30, Aldersgrense 18 år

Mer info om bandet se: Artikkel
 

Åge bedre enn noen gang

Florøhallen 8. september 2023

age1

Åge Aleksandersen Foto: Siri Bøe Rognaldsen

10.09.23 av: Tom Gjelsvik

Var kjærligheten intakt? Eller var myten om Florø og Åge gått ut på dato?

Ville det komme folk?
Hvordan så det egentlig ut inne i Florahallen?
I ukene frem mot fredag 8. september var spørsmålene adskillig flere enn svarene.

OK, arrangørene hadde gjort det før. Mange ganger. Oppunder 30 konserter bare med Åge. Men dette var større, mer komplisert, med større fallhøyde både økonomisk og omdømmemessig. En Åge-konsert varer knappe 2,5 timer. I Florahallen startet forberedelsene 36 timer tidligere. Gulv skal legges, scene bygges, lysrigg monteres, backline skal på plass, backstage skal gjøres innbydende osv. osv. Så skal alt ned igjen, bort, vaskes og tilbakestilles. En flom av arbeid, frivillighet, mobilisering.


Et av døgnets vakreste øyeblikk var da Geir W. Olsen i MC-klubben og hans medsammensvorne plutselig hadde demontert hele bommen og skaffet skytematter som gav semitrailerne god adkomst til hallen. Mot alle odds. Akkurat da visste jeg at dette kom til å gå bra. Folk som forstår, kan og tar ansvar. The devil is in the details.

tomgjelsvik2023age

Tom Gjelsvik  Foto: Dag Knapstad

Florø, mitt Florø

Dag Magne Knapstad – mannen med utelukkende optimistiske fibre i kroppen – er mest å takke for at kjærligheten mellom by, arrangør og Hr. Aleksandersen nå har vart i imponerende 44 år. Åge er en mann av få ord mellom sangene – og enda færre improviserte uttalelser. At han var synlig preget og raus nok til å gi headmannen Knapstad en oppriktig hyllest fra scenen - var rett, velfortjent og rørende.

age7

Foto: Dag Knapstad

Florø-publikummet får sine blomster via Åges Facebook-side. Les, tenk og nyt.

Florø i går kveld fredag 8. sept 2023.
Jeg har nok ikke kommet meg skikkelig etter denne flotte opplevelsen…
Mitt og vårt forhold til Florø er bare så rørende fint..
Det er ganske sterkt for en eldre herre å bli mottatt av en kokende dampende fullsatt idrettshall.
Det er veldig sterkt å møte gamle venner fra Rockeklubben MCklubben igjen.
Atter en gang som arrangører.
Første gangen i 1979 var de vel en 16-17 år.
Vi takker dere alle som var på konserten i går.. Både foran og bak scenen.
Vi er så glade på vegne av Dag Magne og alle dere for at det gikk så bra.
Og selvfølgelig en ekstra takk og hilsen til publikum som gjorde denne kvelden til noe helt spesielt…
Sambandet hilser.

 


Til orientering; dette ligner ikke på det som vanligvis skrives fra den kanten etter en konsert. For dette VAR spesielt! Undertegnede har vært på et hundretalls konserter med Aleksandersen. Og aldri kjent på maken til positivitet fra første tone. Det var som 12-1300 tilhørere hadde bestemt seg for at dette skulle bli en felles happening. «Kanskje er det siste gangen?»
Åge, Sambandet og publikum er ønsket velkommen. Introen høres over anlegget, ved scenetrappen er konsentrasjonen dyp og unison. Gitarist Raaen tøyer skrotten, Åge varmer stemmen, bassist Skaget og trommeslager Krokstad kjenner på ansvaret for å drive dette opp og frem. Ex-tannlege og tangentspiller Tranaas vet at han har en av landets beste jobber, Gunnar holder på gitaren som får folk til å grine, Bjørn klemmer sax’en med toner av levd liv. En trio av en blåserekke som gir lydbildet en ny dimensjon – og det visuelle ny og herlig struktur. Et stjernelag på vei opp mot en scenekant.

age1

Foto: Siri Bøe Rognaldsen

Levva livet
Det dunker løs. Publikum tar umiddelbart tak i punchline. Du ser det på scenen – i et par korte innbyrdes sideblikk, de skjønner hva dette kan bli for en kveld. Florø tar sats som bare Florø kan når det virkelig gjelder. Det er Min dag, vår dag, Åges dag – herregud for en hæææærlig daaag.
Alle får sitt. Noen også tilnærmet heteslag. Indian summer utenfor. Glovarmt inne. Svetten renner hos alle etter et par sanger. Det er en hitparade. Lys og varme. Dains med dæ. Dekksgutten. Så glad i dæ. Norge, mitt Norge. Majestetiske «24.12.» - ikke akkurat i radio-format, men en stilstudie i solopartier, med delt vokalansvar og sjefen sjøl tilbaketrukket. Ledelsesfilosofi i praksis; «la dine ansatte skinne».

Det låter tett, det låter distinkt. Visst spilles det høyt, men det er balansert og aldri ubehagelig. «Jeg spiller ikke en tone uten lydmann Sturla», har Aleksandersen uttalt i en årrekke. Vi skjønner hvorfor. Det finnes noen videoopptak som er gjort bak på scenen. Av publikum. Av allsangen. Klappingen.
Oppriktigheten. Det er mektig. Emosjonelt. Vakkert. Florø by; i dag kan du med rette være stolt og kry.
«Vi jukser aldri», er Åges mantra. Gudene skal vite at det merkes. Tiden raser av sted. En lykkepille av en konsert - rett i hovedpulsåren. Det drar seg til – gitarist Skjalg kommer flygende, lander på scenekanten, flørter hemningsløst med alle fra 15 til 85. Det er jubel, latter, beundring, gitarer gråter og folk gir seg ende over. Twist and shout og Levva Livet. «The End» med store bokstaver. Den definitive. Slik det alltid er – når det er over.
Takk te dokk
… het en sang som oppsummerte Åges karriere del 1. Sangen er vakker. Vemodig. Full av drømmer som ikke gikk i oppfyllelse. Prudence var bandet, året var 1975. Signalene nå er at Åge og Sambandet snart gir seg …. I 2025. Det meste er oppnådd nå. Du blir ikke større i Norge enn dette.

age6

Takk te dok: Foto: Dag Knapstad
I forkant er alle sentrale i firerbanden enige, Hjalte, Ottesen, Mortensen og Knapstad; «this is it». Aldri mer. En verdig avslutning var målet. Etter konserten samles crew, band, turneleder, arrangører og Åge sjøl i et hus i Havreneset. Stemningen er som i salen – pur lykke, utladet, overveldet og en anelse euforisk.…


Det er blitt sent. Eller tidlig morgen. Åge setter som en av de første kursen mot hotellet. Det kan være for siste gang med Sambandet. Uansett – byen, fansen, de nyfrelste og arrangører har sammen levert tidenes søknad om mer. God reise videre, Åge. Takk til deg!

age rigggjengen2023

Rigg gjengen i Florø MC klubb.

Nrk - Åge - Florø

aaagggeee

NRK Interjuv: ÅGE ALEKSANDERSEN - MITT FORHOLD TIL FLORØ

åge intervju nrk 2023

28.08.2023  ble Åge Aleksandersen interjuvet av på NRK Sogn og Fjordane der han forteller om sitt forhold til Florø, folka og konserten i Florøhallen Fredag 8 september 2023

Du kan høre interjuvet her: Radio NRK SFJ - Åge
Linken over er ikke helt selvforklarende, men når dere kommer inn på NRK siden så trykk den mørkeblå heddingen øverst i 2 kolonne.

"Sogn og Fjordane i dag, 28.08.2023
Spiller av fra 2 t 3 min" 

Veien fram til Florø

Før konserten

Foto: Anette Hollevik

Vil du lese litt om historien bak og veien fram til konserten på fredag?
Her har Tom, en av våre største supportere, skrevet historien gjennom sine øyne:

åge florø 2023

Åge og Sambandet for siste gang?

-Og litt om hvordan ting ble som de ble.

Tekst; Tom Gjelsvik

Gi oss forventningene, gi oss gamle venner, gi oss åpningsriffene til «Levva Livet», gi oss de klassiske signaturlåtene, gi oss en Florøhallen 8. september, gi oss Åge og Sambandet!

Skeptikerne iblant oss frykter dette er siste gangen med gjengen. Billettsalget går så det griner – og Rockeklubben og MC-folket har kontroll på at dette blir en suksess. I de innerste kretser rapporteres det likevel om høyt blodtrykk og et helt garn-nøste av løse tråder for ikke spesielt mange uker siden.

- Dette er blitt svære saker – i en helt annen liga enn hva vi har vært vant med fra gamle dager. I 2010 – på byjubileumet var det andre som tok regningene – og vi var kun tekniske arrangører. Nå er det MYE – det må leies og skaffes inn scene, lys, servering, vakter, toaletter, helsepersonell, trubadur Klubben, lifter, gulvbelegg og mye annet vi håper vi har husket. Tidsfristene er knappe – de spiller konsert i Ålesund dagen før og i Bergen dagen etter. Det nytter ikke å klø seg i hodet fredag ettermiddag og oppdage at det ikke er strøm nok tilgjengelig i hallen..

Vennskap og historie

I fyldig og god forhåndsreklame på NRK Sogn og Fjordane og i Firdaposten – gjør Åge selv et poeng av at det er uhyre sjelden at de samme folkene arrangerer med 44 års mellomrom. Og med mer enn 25 arrangementer innemellom med stort og smått.
«Dem va unge og sjarmerandes dem gutan som booka oss» har POS’en i FP sitert rockekongen på. Mange tiår senere er noen av dem samlet for å mimre litt og planlegge årets happening.

- Vi visste ingenting i 1979 om hva det ville si å være arrangør!! Ingenting. Men Morten Mortensen var 100% giret på at dette måtte kameratene fra Gunhildvågen få til. Som sagt så gjort. Så dro Morten videre til militæret, og har senere i en årrekke styrt håndballen i FSK. Nå er han tilbake med sårt tiltrengt militær presisjon, og mer enn klar for å strukturere oss andre. Roret ble i sin tid overtatt av før nevnte Knapstad, hvis fremste egenskap som arrangør for utallige danser og konserter kanskje er en usvikelig tro på at alt ordner seg… Et oppkomme av optimisme.

- Vi booket mange, og de vi selv likte. Terje Tysland, Young Lords/Henning Kvitnes og Åge, det var de tre store. Kanskje de syntes det var stas å komme her fordi det ikke var penger som drev oss? Vi hadde det grådig moro, vi fikk et bra omdømme og vi var kanskje mer fans enn vanlig arrangør. Og vi kvidde oss aldri for å reise langt for å se favorittene spille! Skulle Åge spille gjenforeningskonsert med Prudence i Namsos? Null problem. Stranda, Oslo, London og Royal Albert Hall likeså.

- Gradvis hadde vi blitt nærmere kjente, noen av oss litt tettere på. Det utviklet seg en gjensidig respekt. Vennskap. Samtidig var vi nøye på å trekke oss unna når vi følte det var det rette. En balansegang. Åge og hans turnemanager Tor Evensen har vært strålende med oss gjennom hele dette løpet. I det siste har Åges datter Line-Sofie Sagmo Aleksandersen vært til uvurderlig hjelp.
Takk og pris for sponsorer, Tor og Janne Kristin

Årets konsert er i Florøhallen ved Stadion. - Det har vært konserter og danser her tidligere. Men vi har aldri brukt denne hallen. Det er utfordrende. Var mindre styr da vi bar inn gitarer og noen forsterkere i Samfunnshuset og the one and only Konstanse Stavang stod i døren og holdt kustus. For en dame!
Den harde kjernen blant arrangørene er musikalsk fortsatt på stedet hvil etter 44 år. – Vi behersker fortsatt kun luftgitar, og ikke særlig bra der heller. Derfor var det høyst nødvendig å få inn ungt, friskt blod med kompetanse. Tor Hjalte har et skarpt blikk for detaljer, praktisk sans, mulige fallgruver, økonomisk teft - og han spiller sjøl! Og han stiller spørsmål – som han heldigvis selv har de fleste svarene på. Vi hadde ikke klart oss uten Tor’en!

Og så må vi applaudere Janne Kristin Fristad – som har vært til strålende hjelp. Ryktet forteller at Janne Kristin som meget liten jente satt på scenekanten når Åge spilte i Florø i 1985… Janne Kristin er ryddig, kjapp, kreativ, kritisk og tar initiativ – bent fram en Gudegave! I gamle dager var det plakater som var greien, mens Janne Kristin har fått oss opp til vår egen tidsalder på sosiale medier og nettet generelt.

Sist, men ikke minst – og på vegne av folket i Florø og alle som skal på konserten - må vi takke våre sponsorer for at de gjør dette mulig. 2023 er et økonomisk tøft år. Uten Sparebanken Vest, Sparebanken Sogn og Fjordane, Norwell, NorTekstil, Bistro To Kokker,  Kinn Hotell og Trygve Ullaland er det meget tvilsomt om dette kunne gjennomføres. Vi er glade og utrolig stolte over å ha slike lokale støttespillere!

Stødig mot 8. september
De som hører intervjuet NRK Sogn og Fjordane og Fredrik Johan Helland gjør med den usedvanlig spreke 74-åringen legger merke til at lovordene fra rocklegenden sitter løst om Florø og arrangørstaben. – Vi ble nesten litt satt ut følelsesmessig av akkurat det. Åge er kjent for å være meget privat, meget nøktern og meget fokusert på selve jobben og det å levere en max forestilling. At han er så raus i omtalen av byen og oss som arrangør, gjør oss glade og litt stolte, avslutter en spent, sliten og dedikert vennegjeng.


Vi sier som Åge selv – «vi kjører på videre – stødig mot stupet».
Sørg for at du får dette med deg!
Velkommen til konsert!

Haavebua Fredag 29 Desember 2023

pegasus2023des29Billettpris: 325,- + avgift     legg til i kalender . . .   
Billetter får du på: pegasus_haavebua_29_desember

Florø Rockeklubb avslutter jubileumsåret med orkesteret som har desidert flest opptredener på Haavebua. Det blir «business as usual» med en hit-parade gjennom 70,80 og 90 tallet med lun og fin buastemning.

Så nå vet du hva du skal finne på den siste Fredagen i Desember

 

Florø Rockeklubb feiret 30 år

Florø Rockeklubb er 30 år

Dette ble feiret med en helaften på Husabula lørdag den 18 november, med et godt gammeldags Irsk party med: The Raggle Taggle Gypsies og Highland Fling
Begge bandene har spilt flere ganger i Florø,også denne gang to publikummet vel i mot dem. Denne kvelden stod Eirik Husabø å taklet lyden. Bistroen To kokker hadde deilig mat til klubben. En tappekrane med iskaldt øl, god musikk, publikum i riktig humør! En oppskrift på et vellykket arrangement.
 

taler1

The Raggle Taggle Gypsies

I den livlige verdenen av irsk musikk, bærer få band de samme hjertelige melodiene og vedvarende vennskap som "The Raggles." Dannet i 1993 på de solrike kystene av Mallorca, Spania, er historien til dette bandet en av lidenskap, samhold og den uovervinnelige ånden til musikk.
"The Raggles" musikk resonerer med publikum overalt, og i årenes løp turnerte de omfattende i Storbritannia, USA, Dubai, Spania og Skandinavia, med en spesiell tilknytning til Norge og Florø. Deres smittende melodier og livlige opptredener begeistret publikum.
"The Raggles" ikke bare et band; de er et bevis på musikkens og vennskapets varige kraft. Fra deres beskjedne begynnelse på Mallorca til internasjonale scener og deres hjertevarme hyllest til Barney McKenna, er deres reise et vitnesbyrd om kjærligheten til musikk og de urokkelige båndene den smir. Mens de forbereder seg på å innta scenen på nytt, forblir deres musikk en fyrlykt for håp, glede og enhet for alle som hører den.

Highland Fling

Er et Norsk irsk trad 6 mans band. Ble etablert i 1995 og spilte ca 500 konserter fra 1995 til vi la opp i 2002
Reportoaret består utelukkende av irsk trad og «utrad» musikk. Alt fra gamle irske folkesanger, The Dubliners til The Waterboys og The Pogues.
Bandet gjør en egen vri på materialet og serverer med fullt trøkk med trommer og bass, og masse flerstemt sang underveis.
Dere vil få høre klassikere som Wild Rover, Whiskey in the Jar, Raggle-Taggle Gypsy, Streams of Whiskey, The Town i Loved so well og maaaaange fler.
Etter en liten lokal reunion i 2018, har vi spilt noen konserter og er veldig glade for å komme tilbake på haavebua og er klare gi full gass og hedre 30 års jubilanten.

 

Pegasus på Haavebua 17.juni 2023

pegasus2023
Pegasus spilte på Haavebua under Laksens dag laurdag 17. Juni kl 23.00.
Bandet som hadde sitt utspring i Svelgen for 42 år siden inviterer nok en gang til hit-parade på Haavebua. Det 11 manns/kvinners store orkesteret er spenn klar for 2,5 timer med det beste av de beste fra de siste 50 årene og lover som vanlig en svett og heftig kveld på bua.
 
Orkesteret:
Janne Linn Myren Vokal , Annika Bremnes Vokal . Tor Hjalte Gitar / Vokal, Trond Teigene Gitar / Vokal, Jørn Lasse Refsnes Gitar / Vokal, Nils Jørgen Sagebø Bass, Erlend Eidsvik Tangenter / Vokal, Benjamin Sagebø Percussion, Atle Isaksen Saxofon, Ole Edvard Brende Trompet, Tom Sølve Myklebust Trombone
 
18 års aldersgrense
 
 

Folk Flest - 16 juni 2023 - Florø

folkflestHimmel og Hav festivalen i Florø 2023:  

«Folk Flest» spelar country og irsk inspirert musikk som blir framført på dei «rette instrumenta» for denne typen musikk: fele, banjo, mandolin, ståbass, steel-gitar, gitarar, trommer og sjølvsagt fleirstemt song.
Med sogn si eiga sangstjerne Einar Bolstad i «spissen» (m.a kjend for Sogn og Fjordane-sangen og Julesong- turneane), kan ein garantere både gåsehud, rockefot og høg allsangfaktor, meiner arrangørane.
Publikum får høyre både kjende og meir ukjende perler frå ulike tidepokar og sjangrar innan country og irsk musikk, ispedd norske perler. Sangane er henta frå artistar som m.a. The Dubliners, The Waterboys, Steve Earle, Johnny Cash, Dolly Parton, Staut, Hellbillies, irske trad.låtar og Avicii.
Bandet hadde «premiere» våren 2016. Sidan då har bandet spela for stappfulle kulturhus, på festivalar og andre arrangement, og fått strålande tilbakemeldingar-
«Folk Flest» består av Einar Bolstad på sang, ak.gitar, piano, Renate Skophamar på sang, Mathilde Skjæret på fele og sang,Tor Magne Kvamsdal på mandolin, steel-gitar og el-gitar, Lars Berge Pedersen på banjo, el. gitar, ak,gitar, Jan Frode Hellebø på bass og Arve Lomheim på trommer.
 Fredag 16 juni 2023 kl: 21.30, Haavebua, Quality Hotel Florø

Døren åpnes kl 21:30, Aldersgrense 18 år

Mer info om bandet se: Artikkel
 

Åge bedre enn noen gang

Florøhallen 8. september 2023

age1

Åge Aleksandersen Foto: Siri Bøe Rognaldsen

10.09.23 av: Tom Gjelsvik

Var kjærligheten intakt? Eller var myten om Florø og Åge gått ut på dato?

Ville det komme folk?
Hvordan så det egentlig ut inne i Florahallen?
I ukene frem mot fredag 8. september var spørsmålene adskillig flere enn svarene.

OK, arrangørene hadde gjort det før. Mange ganger. Oppunder 30 konserter bare med Åge. Men dette var større, mer komplisert, med større fallhøyde både økonomisk og omdømmemessig. En Åge-konsert varer knappe 2,5 timer. I Florahallen startet forberedelsene 36 timer tidligere. Gulv skal legges, scene bygges, lysrigg monteres, backline skal på plass, backstage skal gjøres innbydende osv. osv. Så skal alt ned igjen, bort, vaskes og tilbakestilles. En flom av arbeid, frivillighet, mobilisering.


Et av døgnets vakreste øyeblikk var da Geir W. Olsen i MC-klubben og hans medsammensvorne plutselig hadde demontert hele bommen og skaffet skytematter som gav semitrailerne god adkomst til hallen. Mot alle odds. Akkurat da visste jeg at dette kom til å gå bra. Folk som forstår, kan og tar ansvar. The devil is in the details.

tomgjelsvik2023age

Tom Gjelsvik  Foto: Dag Knapstad

Florø, mitt Florø

Dag Magne Knapstad – mannen med utelukkende optimistiske fibre i kroppen – er mest å takke for at kjærligheten mellom by, arrangør og Hr. Aleksandersen nå har vart i imponerende 44 år. Åge er en mann av få ord mellom sangene – og enda færre improviserte uttalelser. At han var synlig preget og raus nok til å gi headmannen Knapstad en oppriktig hyllest fra scenen - var rett, velfortjent og rørende.

age7

Foto: Dag Knapstad

Florø-publikummet får sine blomster via Åges Facebook-side. Les, tenk og nyt.

Florø i går kveld fredag 8. sept 2023.
Jeg har nok ikke kommet meg skikkelig etter denne flotte opplevelsen…
Mitt og vårt forhold til Florø er bare så rørende fint..
Det er ganske sterkt for en eldre herre å bli mottatt av en kokende dampende fullsatt idrettshall.
Det er veldig sterkt å møte gamle venner fra Rockeklubben MCklubben igjen.
Atter en gang som arrangører.
Første gangen i 1979 var de vel en 16-17 år.
Vi takker dere alle som var på konserten i går.. Både foran og bak scenen.
Vi er så glade på vegne av Dag Magne og alle dere for at det gikk så bra.
Og selvfølgelig en ekstra takk og hilsen til publikum som gjorde denne kvelden til noe helt spesielt…
Sambandet hilser.

 


Til orientering; dette ligner ikke på det som vanligvis skrives fra den kanten etter en konsert. For dette VAR spesielt! Undertegnede har vært på et hundretalls konserter med Aleksandersen. Og aldri kjent på maken til positivitet fra første tone. Det var som 12-1300 tilhørere hadde bestemt seg for at dette skulle bli en felles happening. «Kanskje er det siste gangen?»
Åge, Sambandet og publikum er ønsket velkommen. Introen høres over anlegget, ved scenetrappen er konsentrasjonen dyp og unison. Gitarist Raaen tøyer skrotten, Åge varmer stemmen, bassist Skaget og trommeslager Krokstad kjenner på ansvaret for å drive dette opp og frem. Ex-tannlege og tangentspiller Tranaas vet at han har en av landets beste jobber, Gunnar holder på gitaren som får folk til å grine, Bjørn klemmer sax’en med toner av levd liv. En trio av en blåserekke som gir lydbildet en ny dimensjon – og det visuelle ny og herlig struktur. Et stjernelag på vei opp mot en scenekant.

age1

Foto: Siri Bøe Rognaldsen

Levva livet
Det dunker løs. Publikum tar umiddelbart tak i punchline. Du ser det på scenen – i et par korte innbyrdes sideblikk, de skjønner hva dette kan bli for en kveld. Florø tar sats som bare Florø kan når det virkelig gjelder. Det er Min dag, vår dag, Åges dag – herregud for en hæææærlig daaag.
Alle får sitt. Noen også tilnærmet heteslag. Indian summer utenfor. Glovarmt inne. Svetten renner hos alle etter et par sanger. Det er en hitparade. Lys og varme. Dains med dæ. Dekksgutten. Så glad i dæ. Norge, mitt Norge. Majestetiske «24.12.» - ikke akkurat i radio-format, men en stilstudie i solopartier, med delt vokalansvar og sjefen sjøl tilbaketrukket. Ledelsesfilosofi i praksis; «la dine ansatte skinne».

Det låter tett, det låter distinkt. Visst spilles det høyt, men det er balansert og aldri ubehagelig. «Jeg spiller ikke en tone uten lydmann Sturla», har Aleksandersen uttalt i en årrekke. Vi skjønner hvorfor. Det finnes noen videoopptak som er gjort bak på scenen. Av publikum. Av allsangen. Klappingen.
Oppriktigheten. Det er mektig. Emosjonelt. Vakkert. Florø by; i dag kan du med rette være stolt og kry.
«Vi jukser aldri», er Åges mantra. Gudene skal vite at det merkes. Tiden raser av sted. En lykkepille av en konsert - rett i hovedpulsåren. Det drar seg til – gitarist Skjalg kommer flygende, lander på scenekanten, flørter hemningsløst med alle fra 15 til 85. Det er jubel, latter, beundring, gitarer gråter og folk gir seg ende over. Twist and shout og Levva Livet. «The End» med store bokstaver. Den definitive. Slik det alltid er – når det er over.
Takk te dokk
… het en sang som oppsummerte Åges karriere del 1. Sangen er vakker. Vemodig. Full av drømmer som ikke gikk i oppfyllelse. Prudence var bandet, året var 1975. Signalene nå er at Åge og Sambandet snart gir seg …. I 2025. Det meste er oppnådd nå. Du blir ikke større i Norge enn dette.

age6

Takk te dok: Foto: Dag Knapstad
I forkant er alle sentrale i firerbanden enige, Hjalte, Ottesen, Mortensen og Knapstad; «this is it». Aldri mer. En verdig avslutning var målet. Etter konserten samles crew, band, turneleder, arrangører og Åge sjøl i et hus i Havreneset. Stemningen er som i salen – pur lykke, utladet, overveldet og en anelse euforisk.…


Det er blitt sent. Eller tidlig morgen. Åge setter som en av de første kursen mot hotellet. Det kan være for siste gang med Sambandet. Uansett – byen, fansen, de nyfrelste og arrangører har sammen levert tidenes søknad om mer. God reise videre, Åge. Takk til deg!

age rigggjengen2023

Rigg gjengen i Florø MC klubb.

Nrk - Åge - Florø

aaagggeee

NRK Interjuv: ÅGE ALEKSANDERSEN - MITT FORHOLD TIL FLORØ

åge intervju nrk 2023

28.08.2023  ble Åge Aleksandersen interjuvet av på NRK Sogn og Fjordane der han forteller om sitt forhold til Florø, folka og konserten i Florøhallen Fredag 8 september 2023

Du kan høre interjuvet her: Radio NRK SFJ - Åge
Linken over er ikke helt selvforklarende, men når dere kommer inn på NRK siden så trykk den mørkeblå heddingen øverst i 2 kolonne.

"Sogn og Fjordane i dag, 28.08.2023
Spiller av fra 2 t 3 min" 

Veien fram til Florø

Før konserten

Foto: Anette Hollevik

Vil du lese litt om historien bak og veien fram til konserten på fredag?
Her har Tom, en av våre største supportere, skrevet historien gjennom sine øyne:

åge florø 2023

Åge og Sambandet for siste gang?

-Og litt om hvordan ting ble som de ble.

Tekst; Tom Gjelsvik

Gi oss forventningene, gi oss gamle venner, gi oss åpningsriffene til «Levva Livet», gi oss de klassiske signaturlåtene, gi oss en Florøhallen 8. september, gi oss Åge og Sambandet!

Skeptikerne iblant oss frykter dette er siste gangen med gjengen. Billettsalget går så det griner – og Rockeklubben og MC-folket har kontroll på at dette blir en suksess. I de innerste kretser rapporteres det likevel om høyt blodtrykk og et helt garn-nøste av løse tråder for ikke spesielt mange uker siden.

- Dette er blitt svære saker – i en helt annen liga enn hva vi har vært vant med fra gamle dager. I 2010 – på byjubileumet var det andre som tok regningene – og vi var kun tekniske arrangører. Nå er det MYE – det må leies og skaffes inn scene, lys, servering, vakter, toaletter, helsepersonell, trubadur Klubben, lifter, gulvbelegg og mye annet vi håper vi har husket. Tidsfristene er knappe – de spiller konsert i Ålesund dagen før og i Bergen dagen etter. Det nytter ikke å klø seg i hodet fredag ettermiddag og oppdage at det ikke er strøm nok tilgjengelig i hallen..

Vennskap og historie

I fyldig og god forhåndsreklame på NRK Sogn og Fjordane og i Firdaposten – gjør Åge selv et poeng av at det er uhyre sjelden at de samme folkene arrangerer med 44 års mellomrom. Og med mer enn 25 arrangementer innemellom med stort og smått.
«Dem va unge og sjarmerandes dem gutan som booka oss» har POS’en i FP sitert rockekongen på. Mange tiår senere er noen av dem samlet for å mimre litt og planlegge årets happening.

- Vi visste ingenting i 1979 om hva det ville si å være arrangør!! Ingenting. Men Morten Mortensen var 100% giret på at dette måtte kameratene fra Gunhildvågen få til. Som sagt så gjort. Så dro Morten videre til militæret, og har senere i en årrekke styrt håndballen i FSK. Nå er han tilbake med sårt tiltrengt militær presisjon, og mer enn klar for å strukturere oss andre. Roret ble i sin tid overtatt av før nevnte Knapstad, hvis fremste egenskap som arrangør for utallige danser og konserter kanskje er en usvikelig tro på at alt ordner seg… Et oppkomme av optimisme.

- Vi booket mange, og de vi selv likte. Terje Tysland, Young Lords/Henning Kvitnes og Åge, det var de tre store. Kanskje de syntes det var stas å komme her fordi det ikke var penger som drev oss? Vi hadde det grådig moro, vi fikk et bra omdømme og vi var kanskje mer fans enn vanlig arrangør. Og vi kvidde oss aldri for å reise langt for å se favorittene spille! Skulle Åge spille gjenforeningskonsert med Prudence i Namsos? Null problem. Stranda, Oslo, London og Royal Albert Hall likeså.

- Gradvis hadde vi blitt nærmere kjente, noen av oss litt tettere på. Det utviklet seg en gjensidig respekt. Vennskap. Samtidig var vi nøye på å trekke oss unna når vi følte det var det rette. En balansegang. Åge og hans turnemanager Tor Evensen har vært strålende med oss gjennom hele dette løpet. I det siste har Åges datter Line-Sofie Sagmo Aleksandersen vært til uvurderlig hjelp.
Takk og pris for sponsorer, Tor og Janne Kristin

Årets konsert er i Florøhallen ved Stadion. - Det har vært konserter og danser her tidligere. Men vi har aldri brukt denne hallen. Det er utfordrende. Var mindre styr da vi bar inn gitarer og noen forsterkere i Samfunnshuset og the one and only Konstanse Stavang stod i døren og holdt kustus. For en dame!
Den harde kjernen blant arrangørene er musikalsk fortsatt på stedet hvil etter 44 år. – Vi behersker fortsatt kun luftgitar, og ikke særlig bra der heller. Derfor var det høyst nødvendig å få inn ungt, friskt blod med kompetanse. Tor Hjalte har et skarpt blikk for detaljer, praktisk sans, mulige fallgruver, økonomisk teft - og han spiller sjøl! Og han stiller spørsmål – som han heldigvis selv har de fleste svarene på. Vi hadde ikke klart oss uten Tor’en!

Og så må vi applaudere Janne Kristin Fristad – som har vært til strålende hjelp. Ryktet forteller at Janne Kristin som meget liten jente satt på scenekanten når Åge spilte i Florø i 1985… Janne Kristin er ryddig, kjapp, kreativ, kritisk og tar initiativ – bent fram en Gudegave! I gamle dager var det plakater som var greien, mens Janne Kristin har fått oss opp til vår egen tidsalder på sosiale medier og nettet generelt.

Sist, men ikke minst – og på vegne av folket i Florø og alle som skal på konserten - må vi takke våre sponsorer for at de gjør dette mulig. 2023 er et økonomisk tøft år. Uten Sparebanken Vest, Sparebanken Sogn og Fjordane, Norwell, NorTekstil, Bistro To Kokker,  Kinn Hotell og Trygve Ullaland er det meget tvilsomt om dette kunne gjennomføres. Vi er glade og utrolig stolte over å ha slike lokale støttespillere!

Stødig mot 8. september
De som hører intervjuet NRK Sogn og Fjordane og Fredrik Johan Helland gjør med den usedvanlig spreke 74-åringen legger merke til at lovordene fra rocklegenden sitter løst om Florø og arrangørstaben. – Vi ble nesten litt satt ut følelsesmessig av akkurat det. Åge er kjent for å være meget privat, meget nøktern og meget fokusert på selve jobben og det å levere en max forestilling. At han er så raus i omtalen av byen og oss som arrangør, gjør oss glade og litt stolte, avslutter en spent, sliten og dedikert vennegjeng.


Vi sier som Åge selv – «vi kjører på videre – stødig mot stupet».
Sørg for at du får dette med deg!
Velkommen til konsert!